Palestinere dro på kondolansebesøk til familien til drept israelsk tenåring

– Vi må finne en måte å leve sammen på, var budskapet deres.

Palestinske og israelske fredsaktivister besøkte Ansbacher-familien i bosetningen Tekoa på Vestbredden. (Foto: Tag Meir)
Palestinske og israelske fredsaktivister besøkte Ansbacher-familien i bosetningen Tekoa på Vestbredden. (Foto: Tag Meir)

En gruppe palestinske og israelske aktivister, som jobber for sameksistens, besøkte de etterlatte til den israelske tenåringen Ori Ansbacher, som brutalt ble myrdet av en palestinsk terrorist, skriver Times of Israel.

– Vi mener at vold bare avler vold. Vi kom hit i dag for å gi våre kondolanser sammen med israelske venner, sier palestineren Ziyad Sabatin fra Husan.

Det var torsdag 7. februar at 29 år gamle Arafat Irfaiya fra Hebron forlot sitt hjem med en kniv og satt kursen mot Jerusalem. I et skogholt utenfor byen møtte han den israelske tenåringen, som han voldtok og drepte. Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sier at drapet var en terrorhandling.

Gjerningsmannen har i avhør fortalt at Ori var et tilfeldig offer. Han tok med seg kniven og dro til Israel fordi han ønsket å drepe en jøde og bli «martyr».

– Jeg dro til Israel med en kniv fordi jeg ønsket å bli en martyr og drepe en jøde. Jeg møtte denne jenten helt tilfeldig, har Irfaiya fortalt etterforskerne.

Israelske Ori Ansbacher ble bare 19 år gammel. Hun ble drept på bestialsk vis av palestineren Arafat Irfaiya. (Foto: Privat)
Israelske Ori Ansbacher ble bare 19 år gammel. Hun ble drept på bestialsk vis av palestineren Arafat Irfaiya. (Foto: Privat)

Drapet på tenåringen har rystet Israel. Detaljene fra drapet er så groteske at mediene har holdt dem tilbake. Også palestinske Sabatin er sjokkert.

– Det finnes ingen religion i verden som støtter slike handlinger, sier han.

Rundt et dusin palestinske fredsaktivister besøkte de etterlatte, i tillegg til israelere fra den antirasistiske organisasjonen Tag Meir. På spørsmål om hvorfor israelere sjeldent hører om palestinere som bryr seg om døde israelere, mener aktivistene at media er skylden til det.

– Journalistene er interessert i vold. Når det er blod, er de raske til å melde om det. Når det dreier seg om fred, så er de ikke like interesserte. Det er problemet med journalistene. Vi gjør mye for fred, har massevis av akviteter for fred og sameksistens. Mediene forteller bare ikke om det, mener de.

Politikeren Mossi Raz, fra det venstresosialdemokratiske partiet Meretz, besøkte familien sammen med de israelske og palestinske aktivistene.

– Det finnes ingen ord som kan beskrive fordømmelsen, raseriet, sinnet og sorgen. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at dette blir det siste dødsfallet i den israelsk-palestinske konflikten, sa Raz til TV-stasjonen Kan og la til:

– Jeg er glad for vi har med oss palestinere på dette besøket.

Forrige artikkelRektor ved UiS: – Bare tull det Palestinakomiteen påstår
Neste artikkelHan skal representere Israel på hjemmebane i årets Eurovision
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.