Fem kart som vil gi deg en aha-opplevelse

Når du har sett disse fem kartene, vil du forstå mer om Israel.

Se alle kartene i listen under. Kart fra thetruesize.com.
Se alle kartene i listen under. Kart fra thetruesize.com.

1. Israel og Norge – en sammenligning

2. Israel og arabiske land – en sammenligning

3. Israel og muslimske land – en sammenligning

4. Kun Israel ga framvekst av palestinsk selvstyre

Fra 1917-1921 var det britiske mandatområdet mye større og inkluderte Transjordan, samt noe av Syria og Libanon. Men så gikk Storbritannia ensidig hen og skilte ut Transjordan som egen stat, hvilket de facto er palestinsk stat nummer 1. Videre gjorde Storbritannia noen endringer hvor deler av Syria og Libanon ble overført til det franske mandatområdet. Alt sammen til stor skuffelse for jødiske ambisjoner i området. Se ellers neste kart.

5. Hvordan det jødiske folkets land har krympet

—————————————-

Last ned alle kartene i PDF med utskriftskvalitet på A4-ark.

Forrige artikkelTo israelske soldater skadet i bilangrep på Vestbredden
Neste artikkelUSA utplasserer rakettforsvar i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.