Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mindre luftforurensing i Israel

Amerikansk gassrigg (Illustrasjon: Tim Abbott)
Amerikansk gassrigg (Illustrasjon: Tim Abbott)
Miljø- og helsefondet sier mye er gjort for å minske de nasjonale utslippene i Israel, men kritiserer regjeringen for å ikke gjøre nok.

Israels strømproduksjon til næringslivet har i mange år vært avhengig først og fremst av store bensin- og dieseldrevne kraftverk. Men de siste årene har strømmen i stadig større grad blitt produsert ved hjelp av naturgass. Dette gradvise skiftet har gjort at luftforurensingen i landet har blitt mindre, opplyser Miljø- og helsefondet.

Likevel er Israels vei mot miljønøytralitet lang, akkurat som den er for alle andre vestlige land. Regjeringen har enda ikke vedtatt en nasjonal plan med miljøtiltak de selv har gått god for, som totalt ville kostet Israel rundt én milliard kroner i året.

– Det er åpenbart at finansdepartementet ikke er villige til å godkjenne budsjettet for å implementere den nasjonale planen for å redusere luftforurensingen, sier Akiba Sheafer Karo, som er generaldirektør i miljødepartementet.

Samtidig håper Israel at deres funn av store forekomster av naturgass vil føre til enda mindre luftforurensing. Miljødepartementet ønsker å erstatte bensin- og dieseldrevne kjøretøy med gassdrevne. De ønsker derfor å minske eksporten av gass, for å sikre at Israel selv får nok ressurser til en økende hjemlig bruk de neste tiårene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart