Mindre luftforurensing i Israel

Miljø- og helsefondet sier mye er gjort for å minske de nasjonale utslippene i Israel, men kritiserer regjeringen for å ikke gjøre nok.

Amerikansk gassrigg (Illustrasjon: Tim Abbott)
Amerikansk gassrigg (Illustrasjon: Tim Abbott)

Israels strømproduksjon til næringslivet har i mange år vært avhengig først og fremst av store bensin- og dieseldrevne kraftverk. Men de siste årene har strømmen i stadig større grad blitt produsert ved hjelp av naturgass. Dette gradvise skiftet har gjort at luftforurensingen i landet har blitt mindre, opplyser Miljø- og helsefondet.

Likevel er Israels vei mot miljønøytralitet lang, akkurat som den er for alle andre vestlige land. Regjeringen har enda ikke vedtatt en nasjonal plan med miljøtiltak de selv har gått god for, som totalt ville kostet Israel rundt én milliard kroner i året.

– Det er åpenbart at finansdepartementet ikke er villige til å godkjenne budsjettet for å implementere den nasjonale planen for å redusere luftforurensingen, sier Akiba Sheafer Karo, som er generaldirektør i miljødepartementet.

Samtidig håper Israel at deres funn av store forekomster av naturgass vil føre til enda mindre luftforurensing. Miljødepartementet ønsker å erstatte bensin- og dieseldrevne kjøretøy med gassdrevne. De ønsker derfor å minske eksporten av gass, for å sikre at Israel selv får nok ressurser til en økende hjemlig bruk de neste tiårene.

Forrige artikkelLapid til Netanyahu: – Velg meg eller ultra-ortodokse
Neste artikkelIsraelsk valg starter i utlandet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no