Oljelekkasje i nærheten av Eilat

Lekkasjeulykken omtales som en av Israels verste miljøkatastrofer noen gang. Over 80 personer i Jordan og Israel får medisinsk behandling etter å ha fått pusteproblemer.

Store mengder olje har lekket ut fra disse rørledningene to mil fra Eilat. (Foto: Brannvesenet i Eilat)
Store mengder olje har lekket ut fra disse rørledningene to mil fra Eilat. (Foto: Brannvesenet i Eilat)

Onsdag kveld sprang rørene lekk langs hovedoljelinjen fra Eilat ved Rødehavet til Ashkelon ved Middelhavet. Den foreløpige granskingen av ulykken tyder på at rørledningen ble ødelagt ved et uhell i forbindelse med vedlikeholdsarbeid på stedet. Størrelsen på lekkasjen beskrives som betydelig, og oljesølet strekker seg over flere kilometer.

Lekkasjeulykken fant sted i nærheten av landsbyen Be’er Ora, i den tynt befolkede Arava-regionen, 20 kilometer nord for Eilat, kort avstand fra grensen til Jordan og like ved den israelske hovedveien Route 90, som strekker seg helt fra Libanon-grensen i nord til Eilat i sør.

Innen torsdag morgen hadde medisinsk personell tatt hånd om over 80 personer i Jordan og minst tre personer i Israel, som fikk pusteproblemer etter å ha inhalert luft fra lekkasjeområdet.

Route 90 ble stengt i lekkasjeområdet onsdag kveld, og gjenåpnet for trafikk torsdag formiddag, skriver Times of Israel.

En talsperson for miljødepartementet sier til Jerusalem Post at dette er en av de største miljøkatastrofene i Israel noen gang.

Oljelekkasjen kan få dramatiske følger for naturreservatet Wastelands of Evrona, der det blant annet vokser en sjelden type palmer og det holder til en større hjortestamme.

Ifølge Ynetnews.com har reservatet fått omfattende skader.

Forrige artikkelVil ha mer dekning av palestinsk side
Neste artikkelSynagogeterroristens mor lovpriser sønnens ugjerning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/