Oljeutslipp i Haifa-bukten

Oljeutslipp i Haifa-bukten tirsdag 5. juli 2016. (Foto: Det israelske miljøverndepartementet)
Oljeutslipp i Haifa-bukten tirsdag 5. juli 2016. (Foto: Det israelske miljøverndepartementet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Oljeteknologiselskapet Petroleum & Energy Infrastructures Ltd. arbeidet med å fjerne gamle rør fra havbunnen i Haifa-bukten da et av rørene ble knust tirsdag morgen, rapporterer Ynetnews.com.

Røret som ble knust, var fra før av nær ved å gå i oppløsning, og det var fullt av olje. Miljøverndepartementet opplyser at oljeutslippet har rammet en 1.200 meter lang strekning utenfor Haifa. Det er forventet at oljesølet vil bli skylt inn til kystlinjen, derfor ber departementet publikum om å holde seg unna strendene som befinner seg i det berørte området.

Selskapet som arbeidet med rørene har tatt på seg det fulle ansvaret for uhellet som førte til utslippet. Tirsdag ettermiddag har de klart å stenge lekkasjen fra røret og arbeider med å stanse oljesølet fra å spre seg ytterligere, samt med å samle opp oljen igjen. Opprydningen ventes å ta en til to dager.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidet med å fjerne gamle rør fra havneområdet i Haifa har pågått siden april. Rørene er tidligere blitt brukt til import av olje, men utgjør etter hvert en miljøfare. Dette ble først klart sommeren 2014, da oljesøl fra et av rørene dukket opp på en strand. Det gjenstår fortsatt noen uker av arbeidet med å fjerne alle de gamle rørene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag