Oljeutslipp i Haifa-bukten

Myndighetene ber folk holde seg borte fra mange av strendene i byen.

Oljeutslipp i Haifa-bukten tirsdag 5. juli 2016. (Foto: Det israelske miljøverndepartementet)
Oljeutslipp i Haifa-bukten tirsdag 5. juli 2016. (Foto: Det israelske miljøverndepartementet)

Oljeteknologiselskapet Petroleum & Energy Infrastructures Ltd. arbeidet med å fjerne gamle rør fra havbunnen i Haifa-bukten da et av rørene ble knust tirsdag morgen, rapporterer Ynetnews.com.

Røret som ble knust, var fra før av nær ved å gå i oppløsning, og det var fullt av olje. Miljøverndepartementet opplyser at oljeutslippet har rammet en 1.200 meter lang strekning utenfor Haifa. Det er forventet at oljesølet vil bli skylt inn til kystlinjen, derfor ber departementet publikum om å holde seg unna strendene som befinner seg i det berørte området.

Selskapet som arbeidet med rørene har tatt på seg det fulle ansvaret for uhellet som førte til utslippet. Tirsdag ettermiddag har de klart å stenge lekkasjen fra røret og arbeider med å stanse oljesølet fra å spre seg ytterligere, samt med å samle opp oljen igjen. Opprydningen ventes å ta en til to dager.

Arbeidet med å fjerne gamle rør fra havneområdet i Haifa har pågått siden april. Rørene er tidligere blitt brukt til import av olje, men utgjør etter hvert en miljøfare. Dette ble først klart sommeren 2014, da oljesøl fra et av rørene dukket opp på en strand. Det gjenstår fortsatt noen uker av arbeidet med å fjerne alle de gamle rørene.

Forrige artikkelTel Aviv-terrorister var inspirert av IS
Neste artikkelHer løfter en kvinnelig palestinsk terrorist kniv mot israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/