Branndrage førte til dyretragedie

Hundrevis av kalkuner ble kvalt ihjel av røyk da det begynte å brenne.
De kraftige brannene som dragene forårsaker, har så langt ikke kostet menneskeliv, men har gått hardt utover dyrelivet.
De påsatte brannene fra Hamas har svidd av 30 kvadratkilometer med landbruksområder, skog og mark i Israel.

Flere hundre kalkuner ble kvalt ihjel av røyk da det begynte å brenne ved en israelsk kibbutz nær Gaza-grensen søndag. Det var en ballong som fraktet en brannbombe fra Gazastripen. Bomben startet brannen, skriver Times of Israel.

De siste ukene har palestinsk brannterror startet hundrevis av branner i Israel. Drager og heliumballonger brukes til å frakte brannbomber over grensen. Brannene har forårsaket skader for titalls millioner og ødelagt store landbruksområder, skog og mark. Flere steder er dyrelivet hardt rammet.

Søndag brant det 20 forskjellige steder som følge av branndragene. Israel har tatt i bruk droner for å hindre branndragene fra å komme inn i israelsk territorium, men sliter med å stanse alle. Den israelske hæren har skutt varselsskudd mot dem som sender opp ballongene, uten at det har hjulpet.

I helgen gjennomførte det israelske forsvaret et luftangrep mot militære mål på Gazastripen. Angrepet skal være et svar på at det ble sendt en rekke ballonger over grensen mot Israel. Det var festet eksplosiver på ballongene.

Palestinere prøver å stifte brann på israelsk side ved hjelp av en branndrage. (Foto: IDF, Twitter 8. juni 2018)
Palestinere prøver å stifte brann på israelsk side ved hjelp av en branndrage. (Foto: IDF, Twitter 8. juni 2018)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise