Branndrage førte til dyretragedie

Hundrevis av kalkuner ble kvalt ihjel av røyk da det begynte å brenne.
De kraftige brannene som dragene forårsaker, har så langt ikke kostet menneskeliv, men har gått hardt utover dyrelivet.
De påsatte brannene fra Hamas har svidd av 30 kvadratkilometer med landbruksområder, skog og mark i Israel.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Flere hundre kalkuner ble kvalt ihjel av røyk da det begynte å brenne ved en israelsk kibbutz nær Gaza-grensen søndag. Det var en ballong som fraktet en brannbombe fra Gazastripen. Bomben startet brannen, skriver Times of Israel.

De siste ukene har palestinsk brannterror startet hundrevis av branner i Israel. Drager og heliumballonger brukes til å frakte brannbomber over grensen. Brannene har forårsaket skader for titalls millioner og ødelagt store landbruksområder, skog og mark. Flere steder er dyrelivet hardt rammet.

Søndag brant det 20 forskjellige steder som følge av branndragene. Israel har tatt i bruk droner for å hindre branndragene fra å komme inn i israelsk territorium, men sliter med å stanse alle. Den israelske hæren har skutt varselsskudd mot dem som sender opp ballongene, uten at det har hjulpet.

I helgen gjennomførte det israelske forsvaret et luftangrep mot militære mål på Gazastripen. Angrepet skal være et svar på at det ble sendt en rekke ballonger over grensen mot Israel. Det var festet eksplosiver på ballongene.

Palestinere prøver å stifte brann på israelsk side ved hjelp av en branndrage. (Foto: IDF, Twitter 8. juni 2018)
Palestinere prøver å stifte brann på israelsk side ved hjelp av en branndrage. (Foto: IDF, Twitter 8. juni 2018)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise