Storm førte til rekordmye snø i Israel

På Hermonfjellet lavet snøen ned, mens kjærkomment regn fylte opp Genesaretsjøen.
Brøytemannskaper jobber med å måke snøen etter det kraftige snøfallet de siste dagene. (Foto: Hermon Ski Resort)
Brøytemannskaper jobber med å måke snøen etter det kraftige snøfallet de siste dagene. (Foto: Hermon Ski Resort)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Et stormsystem som slo inn over Israel i begynnelsen av uken er i ferd med å avta. Stormen førte til at temperaturen onsdag lå på det laveste så langt denne vinteren. På Hermonfjellet er det kommet rekordmye snø, nesten én meter og vannstanden i Genesaretsjøen har steget med 20 centimeter i løpet av 48 timer, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Vannstanden i Genesaretsjøen er ventet å fortsette å stige etterhvert som vann fra nærliggende elver og bekker renner inn i den nordlige innsjøen.

Det er godt nytt, siden vannstanden fortsatt er på et svært lavt nivå.

Kraftig nedbør gjorde også at flere elver gikk over sine bredder og forårsaket flom. En soldat mistet livet da han ramlet i en elv og ble tatt av de kraftige strømmene. Langs kysten førte stormen til kraftig vind og store bølger.

De ansatte ved skianlegget på Hermonfjellet sier det har snødd i tre dager i strekk. Det er flere år siden de har opplevd tilsvarende. Det er nå opp mot én meter snø i fjellet. I løpet av helgen er det ventet at skianlegget på Hermonfjellet vil åpne skibakkene for første gang denne vinteren.

Stormen, som også førte til et kraftig byks i strømbruken i Israel, er trolig over i løpet av fredagen. Da vil temperaturene returnere til normalen.

Savner du gode skiforhold? Da er det bare å sette kursen mot Israel. (Foto: Hermon Ski Resort)
Savner du gode skiforhold? Da er det bare å sette kursen mot Israel og Hermonfjellet. (Foto: Hermon Ski Resort)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise