Storm førte til rekordmye snø i Israel

På Hermonfjellet lavet snøen ned, mens kjærkomment regn fylte opp Genesaretsjøen.

Brøytemannskaper jobber med å måke snøen etter det kraftige snøfallet de siste dagene. (Foto: Hermon Ski Resort)
Brøytemannskaper jobber med å måke snøen etter det kraftige snøfallet de siste dagene. (Foto: Hermon Ski Resort)

Et stormsystem som slo inn over Israel i begynnelsen av uken er i ferd med å avta. Stormen førte til at temperaturen onsdag lå på det laveste så langt denne vinteren. På Hermonfjellet er det kommet rekordmye snø, nesten én meter og vannstanden i Genesaretsjøen har steget med 20 centimeter i løpet av 48 timer, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Vannstanden i Genesaretsjøen er ventet å fortsette å stige etterhvert som vann fra nærliggende elver og bekker renner inn i den nordlige innsjøen.

Det er godt nytt, siden vannstanden fortsatt er på et svært lavt nivå.

Kraftig nedbør gjorde også at flere elver gikk over sine bredder og forårsaket flom. En soldat mistet livet da han ramlet i en elv og ble tatt av de kraftige strømmene. Langs kysten førte stormen til kraftig vind og store bølger.

De ansatte ved skianlegget på Hermonfjellet sier det har snødd i tre dager i strekk. Det er flere år siden de har opplevd tilsvarende. Det er nå opp mot én meter snø i fjellet. I løpet av helgen er det ventet at skianlegget på Hermonfjellet vil åpne skibakkene for første gang denne vinteren.

Stormen, som også førte til et kraftig byks i strømbruken i Israel, er trolig over i løpet av fredagen. Da vil temperaturene returnere til normalen.

Savner du gode skiforhold? Da er det bare å sette kursen mot Israel. (Foto: Hermon Ski Resort)
Savner du gode skiforhold? Da er det bare å sette kursen mot Israel og Hermonfjellet. (Foto: Hermon Ski Resort)
Forrige artikkelHvordan Kjell Ingolf og Siv kan sikre mye bedre Israel-politikk
Neste artikkelHvis NTB og Aftenposten i det minste hadde lest sine egne kilder kunne de fremstått med troverdighet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.