Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Store skogbranner herjer i Israel

Flere små lokalsamfunn er blitt slukt av flammene. Mange biler og hus har brent opp. (Foto: Brannvesenet)
Flere bolighus er blitt tatt av flammene. Flere tusen er evakuert fra sine hjem.

De siste dagene har kraftige skogbranner herjet i det sentrale Israel. Flere tusen mennesker er evakuert fra sine hjem og titalls bolighus er blitt slukt av flammene. Over 20 personer skal være skadet. Brannslukningsfly fra Italia, Hellas, Kroatia og Kypros er på vei til Israel for å bistå det israelske brannvesenet i slukkingsarbeidet, skriver nettavisen Times of Israel.

Nabolandet Egypt har også bidratt med to helikopter. Statsminister Benjamin Netanyahu takket fredag Egypts president for hjelpen. Det er også kommet tilbud om hjelp fra de palestinske selvstyremyndighetene og Russland.

Så langt har brannene ødelagt flere titalls bolighus. Over 20 personer er så langt sendt til sykehus. (Foto: Brannvesenet)

Temperaturene i Israel har de siste dagene vært skyhøye, over 40 grader i sentrale strøk, og brannvesenet frykter nye branner fredag. Ved Jordan-dalen og Dødehavet er temperaturene så høye som 48 grader. Brannene har gjort at en av hovedveiene mellom Tel Aviv og Jerusalem har vært stengt.

Ifølge sikkerhetsminister Gilad Erdan er det ikke mistanke om at brannene i det sentrale Israel er påsatt, men i Sør-Israel har brannbomber sendt fra Gaza forårsaket flere branner. Det til tross for en angivelig våpenhvile.

I feriebyen Eilat ved Rødehavet forårsaket en brann strømstans i store deler av byen. Lokalbefolkningen og turister måtte klare seg uten aircondition i en temperatur på 42 grader. Det er ventet at de høye temperaturene i Israel vil synke i løpet av lørdagen, men de vil fortsatt være høye i forhold til normalt.

Israel får hjelp av brannfly fra flere land til å takle de store skogbrannene. (Foto: Omer Shapira/Israel Fire Service)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart