Store skogbranner herjer i Israel

Flere bolighus er blitt tatt av flammene. Flere tusen er evakuert fra sine hjem.

Flere små lokalsamfunn er blitt slukt av flammene. Mange biler og hus har brent opp. (Foto: Brannvesenet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

De siste dagene har kraftige skogbranner herjet i det sentrale Israel. Flere tusen mennesker er evakuert fra sine hjem og titalls bolighus er blitt slukt av flammene. Over 20 personer skal være skadet. Brannslukningsfly fra Italia, Hellas, Kroatia og Kypros er på vei til Israel for å bistå det israelske brannvesenet i slukkingsarbeidet, skriver nettavisen Times of Israel.

Nabolandet Egypt har også bidratt med to helikopter. Statsminister Benjamin Netanyahu takket fredag Egypts president for hjelpen. Det er også kommet tilbud om hjelp fra de palestinske selvstyremyndighetene og Russland.

Så langt har brannene ødelagt flere titalls bolighus. Over 20 personer er så langt sendt til sykehus. (Foto: Brannvesenet)

Temperaturene i Israel har de siste dagene vært skyhøye, over 40 grader i sentrale strøk, og brannvesenet frykter nye branner fredag. Ved Jordan-dalen og Dødehavet er temperaturene så høye som 48 grader. Brannene har gjort at en av hovedveiene mellom Tel Aviv og Jerusalem har vært stengt.

Ifølge sikkerhetsminister Gilad Erdan er det ikke mistanke om at brannene i det sentrale Israel er påsatt, men i Sør-Israel har brannbomber sendt fra Gaza forårsaket flere branner. Det til tross for en angivelig våpenhvile.

I feriebyen Eilat ved Rødehavet forårsaket en brann strømstans i store deler av byen. Lokalbefolkningen og turister måtte klare seg uten aircondition i en temperatur på 42 grader. Det er ventet at de høye temperaturene i Israel vil synke i løpet av lørdagen, men de vil fortsatt være høye i forhold til normalt.

Israel får hjelp av brannfly fra flere land til å takle de store skogbrannene. (Foto: Omer Shapira/Israel Fire Service)
Forrige artikkel– Norge må markere at indirekte terrorfinansiering ikke kan aksepteres
Neste artikkelKom for å høre Hillel Neuer fra UN Watch tale i Oslo
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.