Israelske brannmenn skal hjelpe til i brannslukningsarbeidet i Amazonas

Skal hjelpe til med å slukke de mange brannene som herjer regnskogen i Brasil.

Elleve israelske brannmenn har reist til Brasil for å hjelpe til i slukningsarbeidet i Amazonas. (Foto: Israel i Brasil)

En gruppe på elleve spesialister fra brannvesenet i Israel er sent til Brasil for å kjempe mot flammene som herjer i regnskogen i Amazonas. Den utsendte delegasjonen består av eksperter innen busk- og skogbrannner og ledes av Yair Elkayam, leder for brannvesenet i Nord-Israel, skriver Jerusalem Post.

– Vi har mye erfaring. Selv om vi ikke har jobbet med så store branner før, så er ikke strategien noe annerledes. Vi har også med oss teknologi fra Israel, sier Elkayam.

I slutten av august pratet Israels statsminister Benjamin Netanyahu med den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro. Da kom Netanyahu med tilbudet om å hjelpe til å bekjempe brannene i regnskogen. Etter samtalen sendte Bolsonaro ut en Twitter-melding om at landet hadde akseptert tilbudet.

Israels tilbud og Brasils respons fikk mye internasjonal oppmerksomhet, fordi mange andre forespørsler om å hjelpe til ikke ble like varmt mottatt.

De israelske ekspertene er ventet å støtte de lokale brannstyrkene med å slukke flammene. Den israelske ambassaden og forsvarets militærattaché i Brasil vil koordinere arbeidet med brasilianske myndigheter.

Forrige artikkelDen norske kirke ser ut til å få ledende biskop med svært fiendtlig agenda mot Israel
Neste artikkelIkke noe nytt at NRK gir fake news til skoleelever
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.