Israelske brannmenn skal hjelpe til i brannslukningsarbeidet i Amazonas

Skal hjelpe til med å slukke de mange brannene som herjer regnskogen i Brasil.
Elleve israelske brannmenn har reist til Brasil for å hjelpe til i slukningsarbeidet i Amazonas. (Foto: Israel i Brasil)

En gruppe på elleve spesialister fra brannvesenet i Israel er sent til Brasil for å kjempe mot flammene som herjer i regnskogen i Amazonas. Den utsendte delegasjonen består av eksperter innen busk- og skogbrannner og ledes av Yair Elkayam, leder for brannvesenet i Nord-Israel, skriver Jerusalem Post.

– Vi har mye erfaring. Selv om vi ikke har jobbet med så store branner før, så er ikke strategien noe annerledes. Vi har også med oss teknologi fra Israel, sier Elkayam.

I slutten av august pratet Israels statsminister Benjamin Netanyahu med den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro. Da kom Netanyahu med tilbudet om å hjelpe til å bekjempe brannene i regnskogen. Etter samtalen sendte Bolsonaro ut en Twitter-melding om at landet hadde akseptert tilbudet.

Israels tilbud og Brasils respons fikk mye internasjonal oppmerksomhet, fordi mange andre forespørsler om å hjelpe til ikke ble like varmt mottatt.

De israelske ekspertene er ventet å støtte de lokale brannstyrkene med å slukke flammene. Den israelske ambassaden og forsvarets militærattaché i Brasil vil koordinere arbeidet med brasilianske myndigheter.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise