Ryddeaksjon for korallene ved Eilat

Flere tonn med søppel er ryddet opp langs kysten ved Rødehavet.
En rekke provisoriske teltleirer var satt opp langs Eilat-kysten. Nå er alt fjernet. (Foto: Israel Nature and Parks Authority)

Eilat kommune er nylig ferdig med en total opprenskning langs den to kilometer lange kyststripen mot Rødehavet. Flere tonn med provisoriske bygninger, telt og søppel er fjernet fra kysten, skriver Yedioth Ahronot.

Operasjonen, som startet for halvannet år siden, er gjort i samarbeid med Israels natur- og parkmyndigheter. Formålet har vært å gi badende gjester en bedre opplevelse av Rødehavet og redde økosystemet under havet.

Den to kilometer lange kyststripen i Sør-Israel har et veldig sårbart økosystem på grunn av korallrevene bare noen meter fra kystlinjen.

Slik så det ut langs kysten ved Rødehavet før opprydningen startet. (Foto: Israel Nature and Parks Authority)

Assaf Habary i Israels natur- og parkmyndigheter sier den massive menneskelige tilstedeværelsen langs stranden var skadelig for økosystemet.

– I motsetning til andre steder rundt om i verden, så ligger Eilats korallrev veldig grunt bare noen få meter fra kystlinjen, forteller han til avisen.

I årevis har kystlinjen ved Eila vært overfylt. Titusenvis av besøkende har besøkt kyststripen, parkert campingvogner, satt opp telt og noen har til og med satt opp bygninger. Nå er det innført et forbud mot å parkere kjøretøy ved kysten og lovbrytere blir bøtelagt og bedt om å fjerne seg umiddelbart.

Det er imidlertid fortsatt lov å bade langs den to kilometer lange kystlinjen.

Slik ser det ut etter at myndighetene har fjernet flere tonn med telt, provisoriske bygg og søppel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise