Ryddeaksjon for korallene ved Eilat

Flere tonn med søppel er ryddet opp langs kysten ved Rødehavet.

En rekke provisoriske teltleirer var satt opp langs Eilat-kysten. Nå er alt fjernet. (Foto: Israel Nature and Parks Authority)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Eilat kommune er nylig ferdig med en total opprenskning langs den to kilometer lange kyststripen mot Rødehavet. Flere tonn med provisoriske bygninger, telt og søppel er fjernet fra kysten, skriver Yedioth Ahronot.

Operasjonen, som startet for halvannet år siden, er gjort i samarbeid med Israels natur- og parkmyndigheter. Formålet har vært å gi badende gjester en bedre opplevelse av Rødehavet og redde økosystemet under havet.

Den to kilometer lange kyststripen i Sør-Israel har et veldig sårbart økosystem på grunn av korallrevene bare noen meter fra kystlinjen.

Slik så det ut langs kysten ved Rødehavet før opprydningen startet. (Foto: Israel Nature and Parks Authority)

Assaf Habary i Israels natur- og parkmyndigheter sier den massive menneskelige tilstedeværelsen langs stranden var skadelig for økosystemet.

– I motsetning til andre steder rundt om i verden, så ligger Eilats korallrev veldig grunt bare noen få meter fra kystlinjen, forteller han til avisen.

I årevis har kystlinjen ved Eila vært overfylt. Titusenvis av besøkende har besøkt kyststripen, parkert campingvogner, satt opp telt og noen har til og med satt opp bygninger. Nå er det innført et forbud mot å parkere kjøretøy ved kysten og lovbrytere blir bøtelagt og bedt om å fjerne seg umiddelbart.

Det er imidlertid fortsatt lov å bade langs den to kilometer lange kystlinjen.

Slik ser det ut etter at myndighetene har fjernet flere tonn med telt, provisoriske bygg og søppel.
Forrige artikkelNynazist stod bak synagogeangrepet i Tyskland
Neste artikkelHvorfor gikk millioner fra norske skattebetalere til organisasjoner med Rinas drapsmann på lønningslisten?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.