14-åring død etter lynnedslag

Ulykken skjedde ved en badestrand sør for Ashkelon i Sør-Israel.

14 år gamle Asher Hazut døde i et lynnedslag på en populær badestrand tirsdag 15. oktober. (Foto: Privat)

Fem personer ble skadet da lynet slo ned ved en populær badestrand i det sørlige Israel tirsdag. 14 år gamle Asher Hazut ble kritisk skadet i ulykken. Onsdag ettermiddag melder sykehuset at 14-åring har omkommet. For en kvinne i 20-årene er tilstanden fortsatt alvorlig. De tre andre som ble skadet har moderate skader. Alle de fem er i familie, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Ulykken skjedde ved Zikim-stranden sør for Ashkelon i Sør-Israel. Mange mennesker var til stede da lynet slo ned. Israelske strender er i disse dager fulle av mennesker, da mange har fri i forbindelse med høytiden Sukkot.

– Vi fant to bevisstløse ungdommer på stranden, mens en tredje person ramlet inn og ut av bevissthet, forteller redningsmannskapene på stedet.

De siste dagene har det vært ekstrem hete, regn og tordenvær flere steder i Israel. Tordenværet tirsdag skal ha kommet brått på de badende ved Zikim.

– Det begynte å regne og vi begynte å pakke sammen sakene våre. Plutselig kom det et kraftig blink. Jeg så en fyr som vinket på stranden, så jeg løp bort for å se og jeg så mennesker som lå på bakken. En kvinne og en mann var bevisstløse. Buksene hans var revnet og beina hans skadet, sier et vitne.

Fem familiemedlemmer ble skadet i et lynnedslag ved Zikim Beach i Sør-Israel.
Forrige artikkelMIFF advarer norske skoler mot feil og mangler i pensum
Neste artikkelSøk plass på MIFFs sponsede ungdomstur 2020
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.