14-åring død etter lynnedslag

Ulykken skjedde ved en badestrand sør for Ashkelon i Sør-Israel.
14 år gamle Asher Hazut døde i et lynnedslag på en populær badestrand tirsdag 15. oktober. (Foto: Privat)

Fem personer ble skadet da lynet slo ned ved en populær badestrand i det sørlige Israel tirsdag. 14 år gamle Asher Hazut ble kritisk skadet i ulykken. Onsdag ettermiddag melder sykehuset at 14-åring har omkommet. For en kvinne i 20-årene er tilstanden fortsatt alvorlig. De tre andre som ble skadet har moderate skader. Alle de fem er i familie, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Ulykken skjedde ved Zikim-stranden sør for Ashkelon i Sør-Israel. Mange mennesker var til stede da lynet slo ned. Israelske strender er i disse dager fulle av mennesker, da mange har fri i forbindelse med høytiden Sukkot.

– Vi fant to bevisstløse ungdommer på stranden, mens en tredje person ramlet inn og ut av bevissthet, forteller redningsmannskapene på stedet.

De siste dagene har det vært ekstrem hete, regn og tordenvær flere steder i Israel. Tordenværet tirsdag skal ha kommet brått på de badende ved Zikim.

– Det begynte å regne og vi begynte å pakke sammen sakene våre. Plutselig kom det et kraftig blink. Jeg så en fyr som vinket på stranden, så jeg løp bort for å se og jeg så mennesker som lå på bakken. En kvinne og en mann var bevisstløse. Buksene hans var revnet og beina hans skadet, sier et vitne.

Fem familiemedlemmer ble skadet i et lynnedslag ved Zikim Beach i Sør-Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise