Kraftig regn førte til store oversvømmelser

Åtte personer måtte reddes ut av bilene sine.

Da gatene i Ashkelon ble oversvømt tok enkelte i bruk kajakk for å komme seg rundt. (Foto: Skjermdump YouTube)

Redningsmannskaper måtte redde minst åtte personer ut av bilene sine etter at flere veier og gater i Sør-Israel ble oversvømmet som følge av kraftig regn sent søndag kveld, skriver nettavisen Times of Israel.

I Ashkelon ble seks personer, inkludert en gravid kvinne, hjulpet ut av biler som fløt i vannet. Flere av dem ble fanget i en oversvømt underjordisk parkeringsplass. To andre ble reddet etter at gatene ble oversvømt i den nærliggende byen Kiryat Gat. Det er ikke kommet meldinger om skadde.

Ashkelon kommune måtte ta i bruk pumper for å få vannet bort fra veiene.

Videoer fra stedet viser mennesker som padler på oversvømte veier i kajakk og at store vannmengder har trengt inn i de nærliggende husene.

Vinteren har kommet sent til Israel i år, men været vil i løpet av de neste dagene snu. Nå blir det kaldere, våtere og mer stormfullt framover.

Tidligere på dagen søndag ble en 19 år gammel mann alvorlig skadet i et lynnedslag i det nordlige Israel. Han fikk raskt hjelp av vennene sine.

– Den unge mannens liv ble reddet takket være behandlingen han fikk av sine venner på stedet, sier en lege ved Rambam medisinske senter i Haifa.

Det er under to måneder siden en 14 år gammel gutt ble drept i et lynnedslag i det sørlige Israel, da lynet slo ned på en populær badestrand.

En 19 år gammel mann ble alvorlig skadet i et lynnedslag i Nord-Israel. (Foto: Magen David Adom)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise