Genesaretsjøen steg 20 centimeter

Kraftig regnfall har gitt etterlengtet vann til den tørkerammede innsjøen.

Etter en regnfull vinter har vannstanden i Genesaretsjøen igjen steget over den nedre røde linjen. (Foto: Daniel Goodwin/Flickr)
Etter en regnfull vinter har vannstanden i Genesaretsjøen igjen steget over den røde linjen. (Foto: Daniel Goodwin/Flickr)

Kraftig regnvær på slutten av 2019 gjorde at Genesaretsjøen, Israels største ferskvannsinnsjø, steg 20 centimeter, skriver Times of Israel. Regnet er svært kjærkomment, da flere år med usedvanlig tørre perioder i det nordlige Israel har gjort at vannstanden i innsjøen har ligget helt på smertegrensen.

Men det kraftige regnværet, som enkelte steder kom i rekordstore mengder, har også ført til oversvømmelser og ulykker. To personer omkom da de ble tatt av vannmengdene, etter at flere elver gikk over sine bredder. Mens det har regnet kraftig i nord har det bare kommet moderate mengder regn i Sentral- og Sør-Israel. På Hermonfjellet i nord kom nedbøren som snø.

På Hermonfjellet, hvor Israels eneste skianlegg ligger, har det kommet store snømengder. (Foto: Mount Hermon ski resort)
Forrige artikkelDe ti mest leste MIFF-artiklene i 2019
Neste artikkel2019 var tiårets beste år for aliyah
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.