Genesaretsjøen steg 20 centimeter

Kraftig regnfall har gitt etterlengtet vann til den tørkerammede innsjøen.
Etter en regnfull vinter har vannstanden i Genesaretsjøen igjen steget over den nedre røde linjen. (Foto: Daniel Goodwin/Flickr)
Etter en regnfull vinter har vannstanden i Genesaretsjøen igjen steget over den røde linjen. (Foto: Daniel Goodwin/Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Kraftig regnvær på slutten av 2019 gjorde at Genesaretsjøen, Israels største ferskvannsinnsjø, steg 20 centimeter, skriver Times of Israel. Regnet er svært kjærkomment, da flere år med usedvanlig tørre perioder i det nordlige Israel har gjort at vannstanden i innsjøen har ligget helt på smertegrensen.

Men det kraftige regnværet, som enkelte steder kom i rekordstore mengder, har også ført til oversvømmelser og ulykker. To personer omkom da de ble tatt av vannmengdene, etter at flere elver gikk over sine bredder. Mens det har regnet kraftig i nord har det bare kommet moderate mengder regn i Sentral- og Sør-Israel. På Hermonfjellet i nord kom nedbøren som snø.

På Hermonfjellet, hvor Israels eneste skianlegg ligger, har det kommet store snømengder. (Foto: Mount Hermon ski resort)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise