For første gang på 17 år er Genesaretsjøen nesten full

Takket være en regntung vinter har innsjøen fått etterlengtet påfyll.
Det er 17 år siden vannstanden har vært like høy i Genesaretsjøen som i år. Det har regnet kraftig i vinter. (Foto: Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Samtidig som Israel og resten av verden har fokusert på å bekjempe koronapandemien, så har Genesaretsjøen steget til sitt høyeste nivå på mange år etter en regntung vinter, skriver avisen Israel Hayom.

Vannstanden i Genesaretsjøen er nå bare 49 centimeter under «den øvre røde linje», som er maksimal vannstand. Når vannstanden kommer dit er innsjøen full. Da vil myndighetene åpne slusene ved Degania for å unngå oversvømmelse i området. Dermed kan vannet fortsette på ferden ned til Dødehavet.

Den laveste vannstanden ble målt i 2001. Da var vannstanden nesten seks meter lavere enn i dag. Det er et kritisk nivå kjent som «den sorte linjen».

De siste årene har vannstanden i Genesaretsjøen vært flere meter under «den røde linjen», men det kraftigste regnværet på flere tiår har i vinter gjort at vannstanden i innsjøen har steget kraftig igjen. Forrige gang Genesaretsjøen nådde opp til den øvre røde linjen var vinteren 2003-2004.

Klikk her for å se en daglig oppdatering av vannstanden og vanntemperaturen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise