For første gang på 17 år er Genesaretsjøen nesten full

Takket være en regntung vinter har innsjøen fått etterlengtet påfyll.

Det er 17 år siden vannstanden har vært like høy i Genesaretsjøen som i år. Det har regnet kraftig i vinter. (Foto: Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Samtidig som Israel og resten av verden har fokusert på å bekjempe koronapandemien, så har Genesaretsjøen steget til sitt høyeste nivå på mange år etter en regntung vinter, skriver avisen Israel Hayom.

Vannstanden i Genesaretsjøen er nå bare 49 centimeter under «den øvre røde linje», som er maksimal vannstand. Når vannstanden kommer dit er innsjøen full. Da vil myndighetene åpne slusene ved Degania for å unngå oversvømmelse i området. Dermed kan vannet fortsette på ferden ned til Dødehavet.

Den laveste vannstanden ble målt i 2001. Da var vannstanden nesten seks meter lavere enn i dag. Det er et kritisk nivå kjent som «den sorte linjen».

De siste årene har vannstanden i Genesaretsjøen vært flere meter under «den røde linjen», men det kraftigste regnværet på flere tiår har i vinter gjort at vannstanden i innsjøen har steget kraftig igjen. Forrige gang Genesaretsjøen nådde opp til den øvre røde linjen var vinteren 2003-2004.

Klikk her for å se en daglig oppdatering av vannstanden og vanntemperaturen.

Forrige artikkelIsrael er verdens 14. lykkeligste land
Neste artikkelPalestinske myndigheters dobbeltmoral utstilt på forsiden av offisiell avis
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.