Israel forbereder seg på hetebølge

Det kan bli opp mot 43 varmegrader i løpet av helgen.
Det meldes opp mot 40 varmegrader i Tel Aviv i helgen. Andre steder kan temperaturen nå 46 grader. (Foto: Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En hetebølge er på vei mot Israel, med temperaturer som kan stige opp mot 46 grader i deler av landet. Det melder meteorologisk institutt i Israel.

Helsedepartementet sendte torsdag ut en advarsel til eldre personer og personer med underliggende sykdom og ba dem om å holde seg innendørs, unngå unødvendige fysiske anstrengelser og drikke godt med veske.

Varmen begynte å bygge seg opp allerede onsdag. Innen lørdag vil det i de fleste regioner være høye eller ekstremt høye temperaturer. I Tel Aviv kan det bli opp mot 40 varmegrader. I Beersheba kan det bli opp mot 42 grader. I områdene sør for Genesaretsjøen i Nord-Israel kan det bikke 43 grader.

Hetebølgen er ventet å holde seg også inn i neste uke. Temperaturene kan også komme til å stige ytterligere. I Bet-Sjean og Tiberias i Nord-Israel kan temperaturen stige opp mot hele 46 grader innen tirsdag.

I juli i fjor opplevde landet de varmeste temperaturene som noensinne er målt siden opprettelsen av staten Israel, med 49,9 grader i området sør for Dødehavet. Men den høyeste temperaturen som noensinne er målt i området var 54 varmegrader ved kibbutz Tirat Zvi nord i Jordandalen tilbake i 1942.

Det varme og tørre været førte til flere store skogbranner i Israel i fjor.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise