Home Miljø, natur og dyreliv Israel forbereder seg på hetebølge

Israel forbereder seg på hetebølge

Det kan bli opp mot 43 varmegrader i løpet av helgen.

Det meldes opp mot 40 varmegrader i Tel Aviv i helgen. Andre steder kan temperaturen nå 46 grader. (Foto: Flickr)

En hetebølge er på vei mot Israel, med temperaturer som kan stige opp mot 46 grader i deler av landet. Det melder meteorologisk institutt i Israel.

Helsedepartementet sendte torsdag ut en advarsel til eldre personer og personer med underliggende sykdom og ba dem om å holde seg innendørs, unngå unødvendige fysiske anstrengelser og drikke godt med veske.

Varmen begynte å bygge seg opp allerede onsdag. Innen lørdag vil det i de fleste regioner være høye eller ekstremt høye temperaturer. I Tel Aviv kan det bli opp mot 40 varmegrader. I Beersheba kan det bli opp mot 42 grader. I områdene sør for Genesaretsjøen i Nord-Israel kan det bikke 43 grader.

Hetebølgen er ventet å holde seg også inn i neste uke. Temperaturene kan også komme til å stige ytterligere. I Bet-Sjean og Tiberias i Nord-Israel kan temperaturen stige opp mot hele 46 grader innen tirsdag.

I juli i fjor opplevde landet de varmeste temperaturene som noensinne er målt siden opprettelsen av staten Israel, med 49,9 grader i området sør for Dødehavet. Men den høyeste temperaturen som noensinne er målt i området var 54 varmegrader ved kibbutz Tirat Zvi nord i Jordandalen tilbake i 1942.

Det varme og tørre været førte til flere store skogbranner i Israel i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart