Jerusalem koker – høyeste temperatur på over 100 år

Og enda varmere kan det bli.

Torsdag 3. september ble det målt den høyeste temperaturen i Jerusalem på over 100 år. (Foto: Turistdepartementet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Torsdag 3. september ble det målt rekordvarme i den israelske hovedstaden Jerusalem, da gradestokken krøp opp til hele 42,3 grader, ifølge landets meteorologiske tjeneste. Det er den høyeste temperaturen som er målt i byen siden den historiske rekorden på 41,1 grader i 1902.

Men det er langt fra sikkert at rekorden blir stående særlig lenge. Fredag er det meldt at temperaturen kan overstige gårsdagens rekord.

Kun én gang tidligere har gradestokken passert 40 grader i Jerusalem de siste 100 årene. Det var da det ble målt 41 grader i 2010.

Slike ekstreme temperaturer er uvanlig i den israelske hovedstaden, som vanligvis har lavere temperatur enn resten av landet på grunn av sin beliggenhet. Byen ligger også høyere enn 800 meter over havet.

Varmerekorden i Jerusalem er likevel noe «kjøligere» enn mange andre steder i Israel. Nylig ble det målt 47 og 45 grader i henholdsvis øvre Galilea og Jordandalen. I juli 2019 ble det mål hele 49,9 grader i området sør for Dødehavet. Det er den høyeste temperaturen noensinne målt siden opprettelsen av staten Israel.

Anerkjent klimaforsker mener Israel vil bli enda varmere:

Forrige artikkelFrykter Hizbollah-angrep før høytiden
Neste artikkel– Noen eldre PLO-ledere har kampmentaliteten til marxist-leninistiske revolusjonære
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.