Endring i nasjonalparkene avslører at israelerne kan lære seg å planlegge på forhånd

Etter besøk i nasjonalparkene krevde online forhåndspåmelding har besøket økt.

Nasjonalparken Banias på Golan er et populært reisemål. (Foto: Manu Greenspan/Nature and Parks Authority)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Koronapandemien fører til endring av vaner. Det viser seg at selv de mest spontane menneskene i verden klarer å planlegge en tur noen dager på forhånd, skriver Moshe Gilad i Ha’aretz.

Israel har 67 nasjonalparker og naturreservater som tar inngangspenger. De siste månedene har parkmyndighetene krevd en online forhåndspåmelding for besøk de ulike stedene. Skeptikerne advarte mot dette på forhånd, og mente israelerne ikke ville være med på noe slikt.

Men etter noen uker, ble israelerne vant med endringen. Folk er fornøyd, og besøkstallene har til og med økt med seks prosent i forhold til samme periode ifjor. Dette til tross for at turister, som ikke har kommet til Israel under koronapandemien, utgjorde en tredel av besøket i nasjonalparkene i 2019.

Ved å kreve forhåndspåmelding, kan parkmyndighetene regulere ankomsttiden for de besøkende ut over dagen. Dermed kan man for eksempel unngå et stort besøksrush midt på dagen, som ofte var vanlig tidligere. Man har også bedre kontroll på smittevern og kan bedre regulere totalt antall besøk etter naturens bæreevne.

Forrige artikkelPasserte 1000 koronadødsfall
Neste artikkelSier Gantz vil godkjenne 5000 nye boliger i bosetninger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.