Endring i nasjonalparkene avslører at israelerne kan lære seg å planlegge på forhånd

Etter besøk i nasjonalparkene krevde online forhåndspåmelding har besøket økt.
Nasjonalparken Banias på Golan er et populært reisemål. (Foto: Manu Greenspan/Nature and Parks Authority)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Koronapandemien fører til endring av vaner. Det viser seg at selv de mest spontane menneskene i verden klarer å planlegge en tur noen dager på forhånd, skriver Moshe Gilad i Ha’aretz.

Israel har 67 nasjonalparker og naturreservater som tar inngangspenger. De siste månedene har parkmyndighetene krevd en online forhåndspåmelding for besøk de ulike stedene. Skeptikerne advarte mot dette på forhånd, og mente israelerne ikke ville være med på noe slikt.

Men etter noen uker, ble israelerne vant med endringen. Folk er fornøyd, og besøkstallene har til og med økt med seks prosent i forhold til samme periode ifjor. Dette til tross for at turister, som ikke har kommet til Israel under koronapandemien, utgjorde en tredel av besøket i nasjonalparkene i 2019.

Ved å kreve forhåndspåmelding, kan parkmyndighetene regulere ankomsttiden for de besøkende ut over dagen. Dermed kan man for eksempel unngå et stort besøksrush midt på dagen, som ofte var vanlig tidligere. Man har også bedre kontroll på smittevern og kan bedre regulere totalt antall besøk etter naturens bæreevne.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPasserte 1000 koronadødsfall
Neste artikkelSier Gantz vil godkjenne 5000 nye boliger i bosetninger
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise