Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Endring i nasjonalparkene avslører at israelerne kan lære seg å planlegge på forhånd

Nasjonalparken Banias på Golan er et populært reisemål. (Foto: Manu Greenspan/Nature and Parks Authority)
Etter besøk i nasjonalparkene krevde online forhåndspåmelding har besøket økt.

Koronapandemien fører til endring av vaner. Det viser seg at selv de mest spontane menneskene i verden klarer å planlegge en tur noen dager på forhånd, skriver Moshe Gilad i Ha’aretz.

Israel har 67 nasjonalparker og naturreservater som tar inngangspenger. De siste månedene har parkmyndighetene krevd en online forhåndspåmelding for besøk de ulike stedene. Skeptikerne advarte mot dette på forhånd, og mente israelerne ikke ville være med på noe slikt.

Men etter noen uker, ble israelerne vant med endringen. Folk er fornøyd, og besøkstallene har til og med økt med seks prosent i forhold til samme periode ifjor. Dette til tross for at turister, som ikke har kommet til Israel under koronapandemien, utgjorde en tredel av besøket i nasjonalparkene i 2019.

Ved å kreve forhåndspåmelding, kan parkmyndighetene regulere ankomsttiden for de besøkende ut over dagen. Dermed kan man for eksempel unngå et stort besøksrush midt på dagen, som ofte var vanlig tidligere. Man har også bedre kontroll på smittevern og kan bedre regulere totalt antall besøk etter naturens bæreevne.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart