Tusenvis skal delta i verdensrekordforsøk

Skal rydde Israels strender i en enorm opprydningsaksjon.
Mye av søpla som kastes langs strendene ender opp i havet. Nå skal strendene i Israel ryddes. (Illustrasjonsfoto: Pikist/CC)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Tusenvis av frivillige forventes å delta i en enorm opprydningsaksjon av strendene i Israel langs Middelhavet, Rødehavet og Genesaretsjøen. Målet er å slå verdensrekorden for tidenes største opprydningen i strandsonen.

Verdensrekordforsøket organiseres av miljøbevegelsen, lokale myndigheter og tusenvis av frivillige for å øke bevisstheten om hvor viktig det er å ta vare på strendene og holde dem ryddig. De ønsker også å påvirke politikerne til å opprette flere marine nasjonalparker, til å forby plast ved strendene og til håndhevelse av reglene.

Flere israelske kystbyer har forbud mot bruk og salg av engangsplast ved strendene. Hvert år kastes rundt åtte millioner tonn plast i verdens hav.

En studie utført av Miljødepartementet og Israel Oceanographic and Limnological Research Institution viste at rundt 70% av alt avfallet i havet består av plastposer og emballasjer. I forbindelse med koronapandemien er det også blitt kastet mye masker og hansker langs strendene.

Søpla ødelegger ikke bare landskapet, men setter også vannkvaliteten og det marine livet i fare. Opprydningen av strendene vil foregå ved 100 steder langs Middelhavet, Genesaretsjøen og Rødehavet, skriver Jerusalem Post.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise