Tusenvis skal delta i verdensrekordforsøk

Skal rydde Israels strender i en enorm opprydningsaksjon.
Mye av søpla som kastes langs strendene ender opp i havet. Nå skal strendene i Israel ryddes. (Illustrasjonsfoto: Pikist/CC)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Tusenvis av frivillige forventes å delta i en enorm opprydningsaksjon av strendene i Israel langs Middelhavet, Rødehavet og Genesaretsjøen. Målet er å slå verdensrekorden for tidenes største opprydningen i strandsonen.

Verdensrekordforsøket organiseres av miljøbevegelsen, lokale myndigheter og tusenvis av frivillige for å øke bevisstheten om hvor viktig det er å ta vare på strendene og holde dem ryddig. De ønsker også å påvirke politikerne til å opprette flere marine nasjonalparker, til å forby plast ved strendene og til håndhevelse av reglene.

Flere israelske kystbyer har forbud mot bruk og salg av engangsplast ved strendene. Hvert år kastes rundt åtte millioner tonn plast i verdens hav.

En studie utført av Miljødepartementet og Israel Oceanographic and Limnological Research Institution viste at rundt 70% av alt avfallet i havet består av plastposer og emballasjer. I forbindelse med koronapandemien er det også blitt kastet mye masker og hansker langs strendene.

Søpla ødelegger ikke bare landskapet, men setter også vannkvaliteten og det marine livet i fare. Opprydningen av strendene vil foregå ved 100 steder langs Middelhavet, Genesaretsjøen og Rødehavet, skriver Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise