Vil kutte klimagassutslippene med 80 prosent

Israel vil blant annet stenge ned sine kullkraftverk innen få år.
Kullkraftverket Orot Rabin er Israels største kraftverk. Det skal etter planen legges ned innen 2030. Deler av anlegget stenges ned allerede i løpet av 2022. Her er kraftverket fotografert fra Caesarea. (Foto: Wikipedia)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Energidepartementet i Israel har publisert sin aller første langtidsplan for å kutte landets klimagassutslipp. Planen legger opp til at Israel skal kutte sine klimagassutslipp med 80 prosent innen 2050, skriver avisen Israel Hayom.

Blant målene i planen er stenging av alle landets kullkraftverk innen 2025. Israel har i dag to store kullkraftverk som produserer nesten 5000 megawatt med strøm. Deler av anleggene stenges allerede i 2022. Totalt vil utslippene fra energisektoren kuttes med mellom 75 og 85 prosent innen 2050.

Energibruken i landet skal også effektiviseres fra år til år.

Israel har gjennom medlemsskap i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, OECD, allerede forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp med 30 prosent innen 2030. Energiminister Yuval Steinitz sier planen, som overgår målene satt i Parisavtalen i 2015, «slår knockout» på forurensing.

Samtidig har Miljøverndepartementet kunngjort at de jobber med et lovverk for å øke energieffektiviteten, øke bruken av fornybar energi, gjøre bedre forberedelser på klimaendringer og redusere klimagassutslippene. Loven får støtte av Amit Bracha, som leder en union av miljøforkjempere i Israel.

– Vi er på vei til å bringe Israel inn på listen over land som forbereder seg på å takle klimakrisen. En israelsk klimalov er en nødvendig arv som vi må etterlate barna våre, sier Bracha, som jobber med utformingen av loven.

Energiminister Yuval Steinitz jobber med planen for å gjøre Israel til lavutslippsland. Her sammen med Benjamin Netanyahu.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise