Saudi-Arabia arresterte mer enn 40 personer fordi de deltok i juleselskap

Det religiøse politiet i Saudi-Arabia opplyser at de 26. desember arresterte mer enn 40 personer som “planla å feire jul”. Samtidig snakker landets ledere fint om interreligiøs og interkulturell dialog.

Å delta i juleselskap er en forbrytelse som medfører risiko for arrestasjon i Saudi-Arabia. (Illustrasjonsfoto: Toni Blay, flickr.com)
Å delta i juleselskap er en forbrytelse som medfører risiko for arrestasjon i Saudi-Arabia. (Illustrasjonsfoto: Toni Blay, flickr.com)

Den libanesiske nettavisen Al-Akhbar gjengir deler av den offisielle meldingen fra saudi-arabisk politi om aksjonen mot juleselskapet. Arrestasjonene fant sted i provinsen al-Jouf. Ifølge politiet var 41 kristne til stede på juleselskapet, i tillegg til tre muslimer, to fra Saudi-Arabia og én fra Egypt.  Verten for juleselskapet, som skal ha vært en kristen asiatisk diplomat, og minst to av muslimene skal ha vært “alvorlig beruset” da politiet gikk til aksjon.

– Det er uklart om de arresterte er blitt løslatt, skriver Al-Akhbar.

Saudi-Arabia forbyr kristne feiringer i offentlighet, og slår altså også ned på juleselskaper avholdt i private hjem.

De siste årene har Saudi-Arabia deltatt i en rekke internasjonale konferansen for religionsdialog. Senest i oktober 2011 åpnet kong Abdullah, i samarbeid med Østerrike og Spania, et interreligiøst og interkulturelt dialogsenter i Wien. Et av målene til King Abdullah bin Abdulaziz International Centre for Interreligious and Intercultural Dialogue (KAICIID) er å motarbeide misbruk av religion til en måte å “rettferdiggjøre undertrykkelse, vold og konflikt”.

– Inntil den saudiske regjeringen stanser å arrestere folk fra å “planlegge å feire jul” kan de ikke taes alvorlig, skriver Elliot Abrams, tidligere utenriksmedarbeider i Ronald Reagans og George W. Bushs administrasjoner.

Al-Akhbar rapporterer også om to opposisjonelle i Saudi-Arabia som er fengslet, den ene risikerer dødsstraff.

DEL
Forrige artikkelSoldat alvorlig skadet i skyteulykke under øvelse
Neste artikkelYachimovich forbereder seg på opposisjonstilværelse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF.
Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet.
Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.