Gaza/Vestbredden blant de farligste stedene i verden for LHBT-turister

Mens Israel er det desidert tryggeste ferielandet i Midtøsten for LHTB-miljøet.
Israel er det tryggeste landet i Midtøsten for LHBT-turister, mens resten av Midtøsten kan være farlig. (Foto: Flickr)

Reisenettstedet Asher & Lyric har publisert en liste over de farligste stedene i verden for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT) å være turist. Ikke overraskende troner flere land i Midtøsten på toppen av denne listen.

Nigeria, Qatar, Jemen, Saudi-Arabia, Tanzania, Iran, Sudan, Malaysia og Malawi de ti farligste stedene i verden for LHBT-turister ifølge rapporten. De palestinske områdene Gaza og Vestbredden ligger også høyt oppe på listen, med en 15. plass over de farligste stedene. Egypt ligger på 20. plass.

Til sammenligning arrangerer Tel Aviv i Israel årlig den største Pride-paraden i hele Asia. Tel Aviv regnes som en av de mest vennlige byene i verden for mennesker i LHBT-miljøet. I år gikk 250.000 mennesker i Pride-paraden.

Qatar, som regnes som det nest farligste stedet i verden for LHBT-miljøet, skal arrangere fotball-VM i 2022. Landet straffer homoseksuell aktivitet med ett til tre år i fengsel, pisking eller henrettelse under landets sharia-lover.

Den israelske avisen Jerusalem Post skrev i januar om at Iran gjennomførte en offentlig henging av en mann anklaget for å være homofil. Ifølge en rapport som kom ut i 2008 har det iranske regimet henrettet mellom 4000 og 6000 lesbiske og homofile siden den islamske revolusjonen i 1979.

Sverige, Canada og Norge regnes som de tryggeste landene i verden for LHBT-turister. En komplett oversikt over listen finner du ved å klikke her.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise