Gaza/Vestbredden blant de farligste stedene i verden for LHBT-turister

Israel er det tryggeste landet i Midtøsten for LHBT-turister, mens resten av Midtøsten kan være farlig. (Foto: Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Reisenettstedet Asher & Lyric har publisert en liste over de farligste stedene i verden for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT) å være turist. Ikke overraskende troner flere land i Midtøsten på toppen av denne listen.

Nigeria, Qatar, Jemen, Saudi-Arabia, Tanzania, Iran, Sudan, Malaysia og Malawi de ti farligste stedene i verden for LHBT-turister ifølge rapporten. De palestinske områdene Gaza og Vestbredden ligger også høyt oppe på listen, med en 15. plass over de farligste stedene. Egypt ligger på 20. plass.

Til sammenligning arrangerer Tel Aviv i Israel årlig den største Pride-paraden i hele Asia. Tel Aviv regnes som en av de mest vennlige byene i verden for mennesker i LHBT-miljøet. I år gikk 250.000 mennesker i Pride-paraden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Qatar, som regnes som det nest farligste stedet i verden for LHBT-miljøet, skal arrangere fotball-VM i 2022. Landet straffer homoseksuell aktivitet med ett til tre år i fengsel, pisking eller henrettelse under landets sharia-lover.

Den israelske avisen Jerusalem Post skrev i januar om at Iran gjennomførte en offentlig henging av en mann anklaget for å være homofil. Ifølge en rapport som kom ut i 2008 har det iranske regimet henrettet mellom 4000 og 6000 lesbiske og homofile siden den islamske revolusjonen i 1979.

Sverige, Canada og Norge regnes som de tryggeste landene i verden for LHBT-turister. En komplett oversikt over listen finner du ved å klikke her.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag