Gaza/Vestbredden blant de farligste stedene i verden for LHBT-turister

Mens Israel er det desidert tryggeste ferielandet i Midtøsten for LHTB-miljøet.

Israel er det tryggeste landet i Midtøsten for LHBT-turister, mens resten av Midtøsten kan være farlig. (Foto: Flickr)

Reisenettstedet Asher & Lyric har publisert en liste over de farligste stedene i verden for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT) å være turist. Ikke overraskende troner flere land i Midtøsten på toppen av denne listen.

Nigeria, Qatar, Jemen, Saudi-Arabia, Tanzania, Iran, Sudan, Malaysia og Malawi de ti farligste stedene i verden for LHBT-turister ifølge rapporten. De palestinske områdene Gaza og Vestbredden ligger også høyt oppe på listen, med en 15. plass over de farligste stedene. Egypt ligger på 20. plass.

Til sammenligning arrangerer Tel Aviv i Israel årlig den største Pride-paraden i hele Asia. Tel Aviv regnes som en av de mest vennlige byene i verden for mennesker i LHBT-miljøet. I år gikk 250.000 mennesker i Pride-paraden.

Qatar, som regnes som det nest farligste stedet i verden for LHBT-miljøet, skal arrangere fotball-VM i 2022. Landet straffer homoseksuell aktivitet med ett til tre år i fengsel, pisking eller henrettelse under landets sharia-lover.

Den israelske avisen Jerusalem Post skrev i januar om at Iran gjennomførte en offentlig henging av en mann anklaget for å være homofil. Ifølge en rapport som kom ut i 2008 har det iranske regimet henrettet mellom 4000 og 6000 lesbiske og homofile siden den islamske revolusjonen i 1979.

Sverige, Canada og Norge regnes som de tryggeste landene i verden for LHBT-turister. En komplett oversikt over listen finner du ved å klikke her.

Forrige artikkel46% mener Netanyahu må trekke seg
Neste artikkelIsrael kan bli Norges siste EM-hinder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.