Per Antonsen i MIFF Trondheim: Hvordan er muligheten for fred?

Velkommen til møte med Per Antonsen onsdag 26. september kl 19.00.

Tittel på foredraget: Hvordan påvirker utviklingen i Midtøsten Israels muligheter for fred, og finnes det alternativ til varig fred for Israel?

Per Antonsen vil forsøke å svare på hvilke konsekvenser den omfattende uroen i Midtøsten har eller vil kunne få for Israel. Et annet spørsmål er om det fortsatt er realisme i tanken om en fredsprosess, eller om vi må belage oss på at Israel vil måtte satse på å kunne kontrollere konflikten på ubestemt lang sikt. Det er derfor i alle fall viktig at israelerne avklarer internt hvor landet står i forhold til sitt eget rettslige grunnlag og etablerer en mental trygghet i forhold til alle de verbale angrepene landet utsettes for i tillegg til de militære truslene og terrorismen.

Levy-kommisjonens rapport fra juli 2012 er et viktig ledd i en slik avklaring. Men det ser ikke ut til at disse realitetene har gått opp for EU og det norske  utenriksdepartement som fremdeles legger press på Israel for å få etablert tostatsløsningen.

Per Antonsen er statsviter fra Universitetet i Oslo med internasjonal politikk og folkerett som spesialfelt. Han har i mange år arbeidet som departementsrådgiver for internasjonale forhandlinger og samarbeid.

Møtet finner sted på Tomasskolen (3. etg.) i Festningsgata 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir bli salg av israelske varer, loddsalg, servering av kaffe og kjeks.
Det blir også anledning til å stille spørsmål til foredragsholder.

Med vennlig hilsen,
Arne Bjarte-Larsson, 481 891 78
Leder, MIFF Trondheim, e-post: bjarte-larsson@hotmail.com



Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag