MIFF Drammen til HL-senteret og synagogen

MIFF Drammen inviterer til tur med omvisning og orientering på Holocaust-senteret på Bygdøy og synagogen i Bergstien 13 i Oslo lørdag 1. juni. Turen er åpen for alle interesserte. Avreise kl.09 fra Bragernes kirke og stopp ved tidligere Kjellstadbommen i Lier, videre til Oslo. Ankommer synagogen ca kl. 10.00-10.15, får en kort presentasjon og deretter […]

MIFF Drammen inviterer til tur med omvisning og orientering på Holocaust-senteret på Bygdøy og synagogen i Bergstien 13 i Oslo lørdag 1. juni. Turen er åpen for alle interesserte.

Avreise kl.09 fra Bragernes kirke og stopp ved tidligere Kjellstadbommen i Lier, videre til Oslo. Ankommer synagogen ca kl. 10.00-10.15, får en kort presentasjon og deretter deltar vi på en del av gudstjenesten: Torah-lesningen og sang på hebraisk. (Gudstjenesten varer fra kl. 09.00-11.30.)

Kjører via det jødiske museum, som er stengt, i Calmeyergt. 15 B – det var den andre synagogen i Oslo. Utenfor synagogen på fortauet ligger det nedfelt minneblanketter i messing over de som bodde i området før de ble transportert med båten ”Donau” til Tyskland og forsvant i Auswitch  og lignende steder.

Deretter kjører vi til Holocaust-senteret på Bygdøy til Villa Grande, Quislings tidligere bolig. Her får vi omvisning og har tilgang til kafèen. Varm lunsj må bestilles på forhånd og koster kr. 175 om du vil ha det. Returnerer til Drammen kl. 15 fra Bygdøy.

Pris per deltaker kr. 250,- for voksne. Barn kr. 100,-

Varm lunsj kr. 175,-

Påmelding til Karl Frode Hilton, tlf. 920 93 971Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise