Kom til støttemarkering for Israel i Oslo søndag

Kom for å vise din støtte til det israelske folk, som de siste ukene er blitt utsatt for flere tusen rakettangrep, terrorangrep gjennom underjordiske tunneler og demonisering i mediene.
Fra MIFFs støttemarkering for Israel i november 2012. (Arkivfoto: MIFF)
Fra MIFFs støttemarkering for Israel i november 2012. (Arkivfoto: MIFF)

Søndag 10. august kl. 13.30 arrangerer Med Israel for fred (MIFF) støttemarkering for Israel utenfor Stortinget i Oslo.

Vær ute i god tid!

MIFF har fått overveldende positiv respons på støttemarkeringen, og vi venter mange hundre deltakere. Kom derfor gjerne 15-30 minutter før, slik at sikkerhetskontroll kan bli avviklet på en god måte. Les mer om sikkerhet nederst på siden.

Hjelp oss å med å invitere alle dine venner som kan være interessert! Ta med mange venner og kjente! Husk å ta med israelske flagg, men bruk disse kun inne på området som er anvist for demonstrasjonen.

 

Talere

Foreløpig har vi følgende appellanter klare:

  • Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF), leder av Israels venner på Stortinget.
  • Stortingsrepresentant Kristian Norheim (FrP),  andre nestleder i Utenriks- og forsvarskomiteen og utenrikspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet.
  • Bengt-Ove Nordgård, nestleder i MIFFs hovedstyre.
  • Solveig Ghatso, styreleder i MIFF Vestfold – personlige opplevelser fra krigen.
  • Conrad Myrland, daglig leder MIFF.

Kom tilbake for mer informasjon om andre talere senere.

 

Vi samles under følgende tre paroler:

  • Det er riktig og viktig at Israel forsvarer sine innbyggere
  • Nei til terroren og islamismen til Hamas – som ødelegger livet til palestinerne i Gaza
  • Mediedekningen av Israel må bli rettferdig

 

Kan du ikke stille selv?

Værmelding

Delvis skyet, 22 grader er meldt på Yrs langtidsvarsel for Oslo søndag ettermiddag (per mandag 4. august). Været skulle ikke være noen hindring fra å komme!

 

Sikkerhet

Som ved alle store demonstrasjoner vil det være politi til stede for å ivareta ytringsfrihet til deltakerne på en lovlig demonstrasjon.

I samråd med politiet, advarer MIFF sterkt mot å bære israelske flagg synlig til og fra demonstrasjonen, og ber deltakerne mest mulig om å unngå noe som kan provosere motdemonstranter.

Vi oppmuntrer alle Israels venner til å opptre rolig og med ikke-vold, slik de har gjort også ved tidligere markeringer.

Vi forventer at religiøse og politiske ledere i Israel-kritiske miljøer gjør sitt for at vi ikke får en repetisjon av volden og ødeleggelsene fra januar 2009.

Alle som støtter frihet, demokrati og staters rett til selvforsvar burde kunne stille opp i støtte for vår ytringsfrihet. MIFF ønsker bare å bruke vår demokratiske rett til å fremme våre viktige paroler i gatebildet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael har snart ødelagt angrepstunnelene
Neste artikkelHvorfor er det krig?
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise