Håkon Harket i MIFF Oslo: Jødeparagrafen, Eidsvoll 1814

Tirsdag 25. november kl. 19.00 inviterer MIFF Oslo til åpent møte med foredrag av historiker og forfatter Håkon Harket. Tema blir Jødeparagrafen og det som skjedde i tilknytning til denne på Eidsvoll i 1814.

Håkon Harket (født 21. mai 1961) er en norsk idéhistoriker, skribent og forlegger. Han er daglig leder i Forlaget Press AS, og har tidligere arbeidet i Aftenpostens kulturredaksjon. Harket har sammen med flere andre forfattere skrevet om nyere jødisk historie og om sionismens opprinnelse i boka Jødehat, som kom ut i 2005.
I 2014 utgav han boka Paragrafen : Eidsvoll, 1814 drøftet hvordan den norske grunnloven, som fremstod som utpreget liberal da den ble skrevet, kunne inkludere en paragraf som utelukket jøder fra adgang til landet.
NB! MIFF Oslo har overtatt mye varer fra selskapet Israelimport, som nå er nedlagt. Vi oppmuntrer alle til å ta med kontanter på dette møtet, for å gjøre noen julegaveinnkjøp med israelske varer. Utskårne figurer i oliventre og julekrybber. Alt selges til sterkt reduserte medlemspriser. Vi selger også MIFFs bøker.
Som vanlig blir møtet avholdt i Majorstuen Seniorsenter, Slemdalsveien 3.
Lokalene er åpne fra kl. 18, med servering av kaffe og te, samt hjemmebakte kaker. Bøker og CDer fra tidligere foredrag er til salgs. Inngangspenger kr. 50,-
MIFF Oslo har normalt møter siste tirsdag i måneden.
Møteansvarlig: Tore Wilhelmsen, leder MIFF Oslo
E-post: tore@miff.no
Tlf. 47 86 83 58
Forrige artikkelHans Petter Grønvold i MIFF Oslo: Golanhøydens historie frem til dagens situasjon
Neste artikkelHanukkafest i MIFF Oslo med kantor Eli Zylberman
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.