Morten Fjell Rasmussen i MIFF Sunnhordland: 1948 – Den første arabisk-israelske krigen

Onsdag 25. februar kl. 19.00 inviterer MIFF Sunnhordland til åpent møte med foredrag av Morten Fjell Rasmussen i Hagerupshuset på Stord. Det blir også årsmøte for MIFF Sunnhordland.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!
MIFF Sunnhordland har møter på Hagerupshuset, på Leirvik, Stord. Her samles israelsvenner frå heile ytre Sunnhordland, samt av og til enkelte frå Haugalandet. Me har også hatt møter på Bømlo. 
Du er velkommen til møte onsdag 25. februar kl. 19.00. 
Stad: Hagerupshuset, Borg gt. 1, på Leirvik, Stord. 
Kveldens foredragshaldar er styreleiar i MIFF Norge, Morten Fjell Rasmussen. 
Tema: ”1948 – Den første arabisk-israelske krigen”.
Etter foredraget blir det årsmøte
Om du har lyst å vita meir om året som gjekk i MIFF Sunnhordland, så kom på årsmøte.
Tema for kveldens foredrag, er henta frå den ny utkomne boka, som MIFF gav ut i haust.  Boka er lovprist av mange, og missbrukt av enda fleire – deriblant tidligere statsminister Kåre Willoch. Om du vil vita meir om kontroversane rundt tema, så kom denne kvelden på MIFF møte på Stord.
I etterordet til boka står det; 
”Helt siden Israel så dagens lys i 1948 har det vært livlig debatt om hva som egentlig skjedde da denne staten ble etablert. Særlig stor debatt har det vært om hvorfor 600.000–700.000 palestinske arabere flyktet i forbindelse med statsdannelsen. Debatten om historien har i årenes løp endret karakter. De første tiårene etter etableringen av Israel var det stor debatt om hvilke fakta som var korrekte. Også i dag diskuterer de toneangivende historikerne fakta, men den viktigste debatten dreier seg nå om hvilke konklusjoner og lange linjer de historiske faktaene gir grunnlag for å trekke. Man diskuterer blant annet hva som var de krigførende partenes motiver og hva de ønsket å oppnå.”
Boka kan kjøpes på møtet!
BLI MED BLANT ISRAELSVENNER I NORGE!  VELKOMMEN!
 
Dagsorden:
1. Innkalling
2. Godkjennelse av sakslisten
3. Valg av møteleder
4. Valg av møtereferent
5. Årsberetning
6. Regnskap
7. Avgjørelse av ansvarsfrihet for styret
8. Behandling av innkomne saker
9. Valg av styre
 
 
For styret i MIFF Sunnhordland
Jan Sigve Særsten Robberstad
E-post: ssaerste@online.no, Mobil: 91735873

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelFN fordømmer ikke Hizbollah
Neste artikkelRekordmange tilfeller av antisemittisme i Storbritannia
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise