Håkon Harket i MIFF Bergen: Jødeparagrafen, Eidsvoll 1814

Mandag 8. juni kl. 19.30 inviterer MIFF Bergen til åpent møte med foredrag av historiker og forfatter Håkon Harket. Tema blir Jødeparagrafen og det som skjedde i tilknytning til denne på Eidsvoll i 1814. Møtet blir avholdt i Bergen rådhus. I forkant av møtet avholder MIFF Bergen årsmøte.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Håkon Harket (født 21. mai 1961) er en norsk idéhistoriker, skribent og forlegger. Han er daglig leder i Forlaget Press AS, og har tidligere arbeidet i Aftenpostens kulturredaksjon. Harket har sammen med flere andre forfattere skrevet om nyere jødisk historie og om sionismens opprinnelse i boka Jødehat, som kom ut i 2005.

I 2014 utgav han boka Paragrafen : Eidsvoll, 1814 drøftet hvordan den norske grunnloven, som fremstod som utpreget liberal da den ble skrevet, kunne inkludere en paragraf som utelukket jøder fra adgang til landet.

Velkommen! Ta med venner og kjente til et spennende foredrag!

Innkalling til årsmøte i MIFF-Bergen

Tid: mandag 8. juni kl. 19.00 (før foredrag)

Sted: Bergen rådhus, kantinen

Dagsorden:

  1. Innkalling
  2. Godkjennelse av sakslisten
  3. Valg av møteleder
  4. Valg av møtereferent
  5. Årsberetning
  6. Regnskap
  7. Avgjørelse av ansvarsfrihet for styret
  8. Behandling av innkomne saker
  9. Valg av styre

 

Valgkomiteens innstilling til lokallagsstyre 2014-15:

Styreleder: Frode Jacobsen

Nestleder: Erik Danielsen

Kasserer: Thor Mikalsen

Styremedlem: Matilde Jensen-Brandal

Styremedlem: Morten Fjell Rasmussen

Styremedlem: Fredrik Korsvold

 

Kontaktperson: Frode F. Jacobsen

jacobsen.frode@gmail.com

Forrige artikkelKastet steiner for å stanse pilegrimer
Neste artikkel– Israel-Palestina-konflikten har lagt grunnlag for konflikten i Afghanistan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -