Håkon Harket i MIFF Bergen: Jødeparagrafen, Eidsvoll 1814

Mandag 8. juni kl. 19.30 inviterer MIFF Bergen til åpent møte med foredrag av historiker og forfatter Håkon Harket. Tema blir Jødeparagrafen og det som skjedde i tilknytning til denne på Eidsvoll i 1814. Møtet blir avholdt i Bergen rådhus. I forkant av møtet avholder MIFF Bergen årsmøte.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Håkon Harket (født 21. mai 1961) er en norsk idéhistoriker, skribent og forlegger. Han er daglig leder i Forlaget Press AS, og har tidligere arbeidet i Aftenpostens kulturredaksjon. Harket har sammen med flere andre forfattere skrevet om nyere jødisk historie og om sionismens opprinnelse i boka Jødehat, som kom ut i 2005.

I 2014 utgav han boka Paragrafen : Eidsvoll, 1814 drøftet hvordan den norske grunnloven, som fremstod som utpreget liberal da den ble skrevet, kunne inkludere en paragraf som utelukket jøder fra adgang til landet.

Velkommen! Ta med venner og kjente til et spennende foredrag!

Innkalling til årsmøte i MIFF-Bergen

Tid: mandag 8. juni kl. 19.00 (før foredrag)

Sted: Bergen rådhus, kantinen

Dagsorden:

  1. Innkalling
  2. Godkjennelse av sakslisten
  3. Valg av møteleder
  4. Valg av møtereferent
  5. Årsberetning
  6. Regnskap
  7. Avgjørelse av ansvarsfrihet for styret
  8. Behandling av innkomne saker
  9. Valg av styre

 

Valgkomiteens innstilling til lokallagsstyre 2014-15:

Styreleder: Frode Jacobsen

Nestleder: Erik Danielsen

Kasserer: Thor Mikalsen

Styremedlem: Matilde Jensen-Brandal

Styremedlem: Morten Fjell Rasmussen

Styremedlem: Fredrik Korsvold

 

Kontaktperson: Frode F. Jacobsen

jacobsen.frode@gmail.com


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKastet steiner for å stanse pilegrimer
Neste artikkel– Israel-Palestina-konflikten har lagt grunnlag for konflikten i Afghanistan
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise