Lynn Feinberg i MIFF Drammen: Min jødiske oppvekst i Norge

Onsdag 26. august kl. 19.00 inviterer MIFF Drammen til åpent møte med foredrag av den kvinnelige rabbineren Lynn Feinberg.

Lynn C. Feinberg
Lynn C. Feinberg
Ta med venner og kjente til et spennende møte!
Lynn Feinberg ble Norges første kvinnelige rabbiner i 2009. Feinberg er cand. philol i religionshistorie fra UiO, ordinert rabbiner under Aleph; Jewish Renewal i USA. Hun har dannet og leder Havurat Kol haLev, “Venneforsamlingen, Hjertets stemme”, et egalitært og alternativt jødisk møtested.

Tema: Hva vil det si å ha vokst opp som jøde i etterkrigstidens Norge og hvordan har dette bidratt til å forme meg?

“Jeg vokste opp i et slags vakuum dannet av fraværet av de mange norske jødene og herunder de fleste fra min fars familie som var blitt drept i Auschwitz. En viss kontinuitet ble skapt gjennom samhørigheten blant de som overlevde og tradisjonene som ble videreført, men for et barn var dette en tung arv å vokse opp i. Jeg skal snakke litt om hva det vil si å være barn av en som overlevde Auschwitz og hvordan dette blant annet har ført til at jeg idag er rabbiner,” forteller Feinberg.

Møtet blir som vanlig avholdt i Bragernes menighetshus, peisestuen. Dørene åpnes kl. 18 for sosialt samvær, enkel servering og salg av Israel-produkter og litteratur. Foredraget starter kl. 19.00.
Møteansvarlig: Karl Frode Hilton, leder MIFF Drammen
E-post: karlfrode@yahoo.no
Tlf. 920 93 971
Forrige artikkelKirken oppfordrer til bønn som demoniserer israelernes motiver
Neste artikkelConrad Myrland i MIFF Drammen: Den aktuelle situasjonen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.