Lynn Feinberg i MIFF Drammen: Min jødiske oppvekst i Norge

Onsdag 26. august kl. 19.00 inviterer MIFF Drammen til åpent møte med foredrag av den kvinnelige rabbineren Lynn Feinberg.
Lynn C. Feinberg
Lynn C. Feinberg
Ta med venner og kjente til et spennende møte!
Lynn Feinberg ble Norges første kvinnelige rabbiner i 2009. Feinberg er cand. philol i religionshistorie fra UiO, ordinert rabbiner under Aleph; Jewish Renewal i USA. Hun har dannet og leder Havurat Kol haLev, «Venneforsamlingen, Hjertets stemme», et egalitært og alternativt jødisk møtested.

Tema: Hva vil det si å ha vokst opp som jøde i etterkrigstidens Norge og hvordan har dette bidratt til å forme meg?

«Jeg vokste opp i et slags vakuum dannet av fraværet av de mange norske jødene og herunder de fleste fra min fars familie som var blitt drept i Auschwitz. En viss kontinuitet ble skapt gjennom samhørigheten blant de som overlevde og tradisjonene som ble videreført, men for et barn var dette en tung arv å vokse opp i. Jeg skal snakke litt om hva det vil si å være barn av en som overlevde Auschwitz og hvordan dette blant annet har ført til at jeg idag er rabbiner,» forteller Feinberg.

Møtet blir som vanlig avholdt i Bragernes menighetshus, peisestuen. Dørene åpnes kl. 18 for sosialt samvær, enkel servering og salg av Israel-produkter og litteratur. Foredraget starter kl. 19.00.
Møteansvarlig: Karl Frode Hilton, leder MIFF Drammen
E-post: karlfrode@yahoo.no
Tlf. 920 93 971

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKirken oppfordrer til bønn som demoniserer israelernes motiver
Neste artikkelConrad Myrland i MIFF Drammen: Den aktuelle situasjonen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise