Kom for å se den rørende israelske filmen som ble boikottet av norsk filmfestival

Filmfestivalen Human Rights Human Wrongs nektet å vise filmen “The Other Dreamers” fordi den var laget i Israel. Tirsdag 23. februar kl. 20.00 viser MIFF Oslo filmen på Saga kino. Mer enn halvparten av billettene er forhåndsbestilt. Vær snar for å sikre deg plass!

Kjøp billett til The Other Dreamers på forhånd!
Kjøp billett til The Other Dreamers på forhånd!

Har du lyst til å se filmen som ble avvist fordi den var laget i Israel?

Dan Poraz er ny førstesekretær ved Israels ambassade i Oslo. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Viseambasadør Dan Poraz innleder før filmen. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

I august 2015 ble det kjent at filmfestivalen Human Rights Human Wrongs boikottet dokumentarfilmen “The Other Dreamers”, som handler om en gruppe israelske barn med spesielle behov.

Festivalsjef Ketil Magnussen ga uttrykk for at festivalen støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel og at de kun vil vurdere israelske filmer som handler direkte om “okkupasjonen”.

MIFF reagerte sterkt da denne diskrimineringen av israelere ble kjent og kunne avdekke at de fleste av filmfestivalens “støtteytere” i stor grad baserer seg på norske skattebetaleres penger.

Tirsdag 23. februar 2016 kl. 20 viser MIFF denne rørende filmen i sal 2 på Saga kino i Oslo (Stortingsgata 28). Før visningen av filmen (spilletid ca. 35 minutt) blir det korte innledninger av Israels viseambassadør Dan Poraz og Bengt-Ove Nordgård, nestleder i MIFFs hovedstyre og styreleder i MIFF Østfold.

Bengt-Ove Nordgård, nestleder i MIFFs hovedstyre, på NRK Dagsrevyen 19. juli 2014. (Skjermdump fra NRK)
Bengt-Ove Nordgård, nestleder i MIFFs hovedstyre, på NRK Dagsrevyen 19. juli 2014. (Skjermdump fra NRK)

Ved å møte opp på filmvisningen er du med på å gi et kraftfullt uttrykk for at vi ikke tolerer denne diskrimineringen.

Av praktiske årsaker vil vi oppfordre deg til å kjøpe billetten i forkant, men får du det ikke til bør du møte i god tid før visningen. Billett betales kontant med kr. 100,-

Etter filmvisningen blir det årsmøte for medlemmer av MIFF Oslo.

Møteansvarlig: Kjetil Ravn Hansen, leder av MIFF Oslo
epost: kjetil@miff.no
Mobil: 45 24 45 98
Forrige artikkel– Blir vi nødt til å kapre flyene deres igjen?
Neste artikkel1 av 120.000
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.