Conrad Myrland i MIFF Gjøvik: Krystallnatten er nær oss

Onsdag 9. november kl. 18:45 inviterer MIFF Gjøvik til fakkeltog og åpent møte med foredrag i forbindelse med Krystallnatten i Gjøvik Arbeidersamfund.
MIFF-leder Conrad Myrland. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Conrad Myrland har vært daglig leder i Med Israel for fred (MIFF) siden 2007 og nettredaktør siden 2001.
 
Krystallnatten 9. november 1938 markerer begynnelsen på det mørkeste kapitlet i Europas historie. I løpet av de neste årene satte Hitler og hans nazibødler i gang sitt industrialiserte massemord på jøder og andre såkalt uønskede grupper av mennesker. Da uhyrlighetene ble avslørt etter krigen, sa folk: “Aldri mer”. 
 
Men faktisk minner nå atmosfæren i Europa og i Norge om slik den var i trettiårene. For antisemittismens grums går gjennom folkenes historie som en pest og reiser nå hodet på nytt. Jøder trakasseres, jødiske eiendommer utsettes for hærverk, jøder utsettes for hat, de mest absurde beskyldninger, overfall – ja drap. For mange jøder er nå Israel blitt en trygg havn dit de flykter fra et fiendtlig Europa der visse muslimske grupper leder an i hetsen og hatet.
Jo. Det kan skje igjen. Derfor må vi slå ring om det jødiske folk.
Bli med på markeringen 9. november! 
 
Det starter med fakkeltog fra Jernbaneparken kl. 18:45 og deretter blir det foredrag med Conrad Myrland fra kl. 19:15 i Gjøvik Arbeidersamfund.
Alle er hjertelig velkommen til å høre et interessant foredrag!
Det blir anledning til å stille spørsmål.
Bevertning og utlodning.
Lokal kontaktperson:
Kai Robert Hansen
Mobil: 45420008

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise