MIFF Trondheim hadde stand på NTNU og møte med Israels ambassadør

Onsdag 28. september var en dag med mye aktivitet for Israel-venner i Trøndelag.

Fire MIFF-medlemmer på stand på NTNU onsdag 28. september (Foto: MIFF)
Fire MIFF-medlemmer på stand på NTNU onsdag 28. september (Foto: MIFF)

Dagen startet klokken 11:00 med informasjonsstand på universitetet NTNU, Gløshaugen campus. Fire medlemmer i MIFF Trondheim bemannet standen på «Stripa» mellom de to sentralbyggene i over to timer. Der delte de ut informasjon om Israel og MIFF til studenter, og andre forbipasserende. Noen av dem stoppet opp for en prat, og for å uttrykke støtte til Israel og MIFF. En av de som var mest glad for å se MIFF-standen fortalte at han hadde vært FN-soldat i UNIFIL i Libanon på 1980-tallet. I løpet av tjenesteperioden hadde han vært mange ganger i Israel, der han trivdes veldig godt. Han hadde ikke vært tilbake i Libanon eller Israel i årene etter, men hadde ofte tenkt på å reise. Han fikk tips om MIFFs turer til Israel.

Israels ambassadør Raphael Schutz talte på møte i MIFF Trondheim 28. september 2016 (Foto: MIFF)
Israels ambassadør Raphael Schutz talte på møtet i MIFF Trondheim 28. september 2016 (Foto: MIFF)

Senere på kvelden, klokken 19:00, snakket Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, om den aktuelle situasjonen på MIFF Trondheims åpne møte. Det fant sted i sentrum av Trondheim. Rundt 30 personer var til stede.

Møtet ble innledet med visning av en kort video om Israels tidligere president Shimon Peres, som døde natt til onsdag. Bortgangen ble også markert med ett minutts stillhet.

Det ble ikke gjort video- eller lydopptak, men mange av de samme temaene ambassadøren snakket om kan du høre i dette opptaket fra talen han holdt på MIFF Forum i Stavanger søndag 25. september.

Ambassadøren ankom Trondheim tidlig onsdag morgen. I løpet av dagen hadde han hatt mange møter, inkludert ett møte på NTNU på samme tid som MIFF hadde stand der.

Forrige artikkelIsrael forbereder seg til jødisk nyttårsfeiring
Neste artikkelOlav Vidar Landsverk i MIFF Ringerike: Israel i skolebøkene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.