Bli med på MIFF Kristiansands konferanse for ungdom i februar 2019!

  Helgen 8.-10. februar 2019 inviterer MIFF Kristiansand til konferanse for Israel-engasjert ungdom i alderen 15 til 30 år på hotell Scandic Sørlandet.
  Maayan, Guy og Conrad holder foredrag på ungdomskonferansen i Kristiansand i februar 2019. (Foto: MIFF)
  Maayan, Guy og Conrad holder foredrag på ungdomskonferansen i Kristiansand i februar 2019. (Foto: MIFF)
  Er MIFF et viktig KORREKTIV til demoniseringen av Israel? Hvis du svarer JA, klikk her og bli medlem av MIFF.
  Laster kart ....
  fredag 8. februar 2019 kl. 17:00
  Kristiansand
  Gateadresse: Travparkveien 14
  Navn på lokalet: Scandic Sørlandet

  MIFF Kristiansand inviterer ungdommer fra hele landet til en gratis ungdomskonferanse helgen 8.-10. februar 2019. Det er femte gang et av MIFFs lokallag arrangerer en slik konferanse i samarbeid med MIFF sentralt. Vi samles fredag kveld og avslutter senest kl. 14 på søndagen.

  – Dette er en super anledning til å lære mer om Israel og bli kjent med andre engasjerte ungdommer som er opptatt av Israels sak i Norge, sier MIFFs ungdomskoordinator Kjetil Ravn Hansen.

  Overnatting, foredrag og måltider finner sted på hotellet Scandic Sørlandet – kun 12 minutters kjøretur fra Kristiansand lufthavn, Kjevik.

  På seminaret vil du blant annet få høre interessante foredrag av de to israelske ungdommene Maayan Kishon og Guy Levinson fra organisasjonen StandWithUs. De vil også være til stede hele helgen, slik at du vil få god tid til å bli kjent med dem.

  Mayaan er en 23 år gammel jusstudent som bor i en forstad til Tel Aviv som heter Ramat Gan. Fra hun var 18 år avtjente Maayan verneplikten. Hun spesialiserte seg i å teste andre vernepliktige for å undersøke om de var tjenestedyktige (noe tilsvarende sesjon i Norge). Under den siste Gaza-krigen veiledet Maayan uskyldige israelske borgere i å beskytte seg selv i nødsituasjoner. Hun er fortsatt reservist i det israelske forsvaret (IDF). Mot slutten av tjenesten var hun en del av en delegasjon til New York i regi av Jewish Agency. Hun har for øvrig deltatt som frivillig i programmet «Lawyers For The Community», som tilbyr juridisk hjelp til trengende og har vært med i StandWithUs Israel Fellowship.
  På fritiden liker Mayan å svømme, henge med venner og reise rundt i landet.

  Guy er 25 år gammel og kommer fra en landsby mellom Tel Aviv og Jerusalem som heter Lapid. Da Guy gikk i fjerde klasse, flyttet familien til Tyskland og derfra ble han sendt til en kostskole i Sveits. Etter to år ble Guy sendt hjem til Lapid, hvor han fullførte skolen. Som 18-åring gikk Guy inn i verneplikten som kommandør i infanteribrigaden Giva’ati. I løpet av militærtjenesten ble han vitne til mye av den pågående konflikten i ulike deler av Israel – særlig i Nablus og i Gaza under den siste Gaza-krigen (Operation Protective Edge). Etter endt militærtjeneste flyttet Guy til Sør-Afrika i 5 måneder, før han flyttet hjem til Israel for å ta en bachelor i reklame- og markedskommunikasjon. I studietiden var Guy aktiv i frivillig arbeid og deltok i to viktige delegasjonsreiser (Model UN Society) til Barcelona og New York. De siste tre årene har Guy bodd i Tel Aviv. Han er nå i ferd med å påbegynne en Master i Statsvitenskap og Diplomati. På fritiden liker han å lage mat, lese og være på stranden med venner.

  Program:

  Fredag 08.02

  17:00: Det er mulig å sjekke inn fra kl. 15:00 for de som skal bo på hotellet. Si navnet i resepsjonen. Fra kl. 17 er det garantert en representant fra MIFF tilstede.
  18:45: Velkomst ved Kjetil Ravn Hansen, organisasjonssekretær, hovedstyremedlem og ungdomsansvarlig i MIFF.
  19:00: Det falske bildet av Israel v/ Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.
  19:45: Middag.
  20:30: Maayan og Guy deler sine interessante personlige historier og forteller om hvordan det er å være ung i Israel.
  21:30: Sosialt samvær.

  Lørdag 09.02

  11:00: Hva MIFF har gjort og gjør for å korrigere v/ Conrad Myrland.
  12:00: Hvordan jødene ble presset ut av arabiske land og hva det lærer oss.
  13:00: Lunch.
  14:00: Utflukt. Info kommer senere.
  18:00: Israel 101 – Grunnleggende fakta om historien og landet v/ Maayan og Guy.
  19:00: Middag.
  20:00: Filmvisning og sosialt samvær.

  Søndag 10.02

  11:00: BDS-bevegelsen – Hva er det og hvordan fungerer det? v/ Maayan og Guy.
  12:00: 1) Hvorfor engasjere seg for Israel og hva tente gnisten i meg?
  2) Oppsummering og idémyldring. v/ Kjetil Ravn Hansen.
  13:00: Lunch og avslutning.

  Alle tidene er omtrentlige og kan bli forskjøvet noe hvis enkelte innslag krever mer tid.

  Siden konferansen er gratis er det naturligvis et begrenset antall plasser. Send derfor en søknad til MIFFs organisasjonssekretær Kjetil Ravn Hansen på kjetil@miff.no.

  Søknaden bør inneholde helt kort hvem du er, og en begrunnelse for hvorfor du ønsker å delta på konferansen.

  Du kan også ta kontakt med Kjetil på Facebook eller mobil 45244598 hvis du har noen spørsmål.

  NB: MIFF Kristiansand kan også dekke inntil 70 prosent av reisekostnadene.

  DEL
  Forrige artikkelHege Storhaug i MIFF Nord-Trøndelag: Kanarifuglen i gruven – om den framtidige situasjonen for jødene i Europa og Midtøsten
  Neste artikkelRagnar Hatlem i MIFF Arendal: Konflikten mellom palestinere og israelere i et folkerettslig perspektiv
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.