Einat Wilf og Adi Schwartz i Zoom-møte: Krigen for å vende tilbake

  Sett av tid onsdag 20. mai kl. 18-19.
  Einat Wilf og Adi Schwartz.

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Kart utilgjengelig
  onsdag 20. mai 2020 kl. 18:00
  Gateadresse:
  Navn på lokalet:

  Onsdag 20. mai kl. 18-19 avholder MIFF et Zoom-møte for betalende medlemmer med Einat Wilf og Adi Schwartz. Dette blir en digital boklansering av boken Krigen for å vende tilbake, som MIFF utgir i mai.
  Lenke til videokonferansen på Zoom: https://us02web.zoom.us/j/85326189628

  EINAT WILF er en tidligere israelsk politiker som var medlem av Knesset for Uavhengighetspartiet og Arbeiderpartiet. Hun er en fremstående og inn­ytelsesrik stemme i det israelske offentlige ordskiftet.

  ADI SCHWARTZ er en israelsk forsker og forfatter. Hans arbeid fokuserer på den arabisk-israelske kon­ikten, Israels historie og aktuell politikk.

  Krigen for å vende tilbake har hindret en løsning på konflikten mellom israelere og arabere. Konfl­ikten vil ikke ta slutt før palestinerne aksepterer at de ikke har noen «rett til å vende tilbake».

  I 1948 forsøkte lokale arabere og arabiske stater å kvele den jødiske staten i fødselen. Som et resultat av krigen ble 700.000 palestinere fl­yktninger. Mer enn 70 år senere krever palestinerne at millioner av deres etterkommere skal ha rett til å fl­ytte inn i Israel.

  I Krigen for å vende tilbake forklarer forfatterne hvordan tanken om «rett til å vende tilbake» oppsto, og hvordan FN gjennom UNRWA skapte et permanent flyktningproblem i stedet for å løse det. Boken viser at palestinernes krav ikke har noe juridisk grunnlag. Dersom USA, FN og EU gjør dette klart overfor palestinerne, vil det fremme fred og være til beste for begge parter.

  Forrige artikkelAvlyst: Zoom-møte Uriel Goldberg fra Magen David Adom
  Neste artikkelZoom-møte med Ragnar Hatlem: PALESTINA – Israels historiske og folkerettslige legitimitet
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.