Filmvisning i MIFF Bergen i anledning minnedagen for jødiske flyktninger fra arabiske land

  Torsdag 21. november kl. 19:00 inviterer MIFF Bergen til filmvisning i auditoriet på Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5.
  Fra filmen Remember Baghdad. (Foto: rememberbaghdad.com)

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Laster kart ....
  torsdag 21. november 2019 kl. 19:00
  Bergen
  Gateadresse: Østre Skostredet 5
  Navn på lokalet: Litteraturhuset i Bergen

  Filmvisningen koster kr. 100,-.
  Du kan betale når du møter opp (billetter selges i Litteraturhusets bokhandel), eller ved å kjøpe på nett ved å følge denne lenken til Litteraturhusets billettsystem.

  I anledning minnedagen for jødiske flyktninger viser MIFF Bergen dokumentarfilmen Remember Baghdad. Filmen gir et unikt innblikk i en historie som for mange er ukjent.

  Jødene hadde en gang en sentral plass i irakisk samfunnsliv, og i Bagdad utgjorde de en tredjedel av befolkningen. Men etter 2600 år fikk jødenes tid i Irak en brå slutt. I kjølvannet av at Israel ble opprettet, måtte landets jøder flykte.

  I filmen ser fem jødiske familier tilbake på en tid da Bagdad blomstret og Irak var et godt land å bo i for minoriteter. Vi følger Edwin Shuker fra London tilbake til landet og byen han elsket, hvor han ønsker å kjøpe et hus, slik at han kan si at «ikke alle jøder har dratt».

  Dokumentarfilmen er på engelsk, men har blitt tekstet til norsk av Morten Fjell Rasmussen.

  Kontaktperson i MIFF Bergen:
  Morten Fjell Rasmussen (styreleder)
  E-post: mortrasmus@hotmail.com
  Mobil: 92243963

  Forrige artikkelÅpent møte i MIFF Sunnmøre: Om reiser til Israel
  Neste artikkelOla Hals i MIFF Arendal: Midtøsten og Israel – Hva sier historien, folkeretten, mediene og FN?
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.