Jan Benjamin Rødner i MIFF Sunnhordland: Voldtekten av Palestina

  Torsdag 8. november klokken 19:00 inviterer MIFF Sunnhordland til åpent møte med foredrag av Jan Benjamin Rødner på Grand hotell, Osen 5, Stord.
  Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)
  Jan Benjamin Rødner. (Foto: MIFF)
  Laster kart ....
  torsdag 8. november 2018 kl. 19:00
  Stord
  Gateadresse: Osen 5
  Navn på lokalet: Grand hotell

  Jan Benjamin Rødner har fulgt utviklingen i Israel og Midtøsten tett helt siden 1970-tallet. I 1978 ble han MIFFs første styreleder, og han er fremdeles medlem av hovedstyret.

  Foredraget holdes i anledning utgivelsen av boken Voldtekten av Palestina.

  Omtale av boken:
  Voldtekten av Palestina beskriver hvordan britene intenst motarbeidet hva de selv hadde lovet, og Folkeforbundet hadde gitt dem i oppdrag å realisere – opprettelsen av et nasjonalhjem for det jødiske folket i Palestina. Forfatteren William Bernard Ziff begynner med å vise at det jødiske folk aldri ga opp sitt krav på landområdet som var deres sivilisasjons vugge. Etter et riss av tidlig jødisk historie og forfølgelses­historien i middelalderen følger en grundig innføring i den moderne sionismens historie fram til denne boken ble utgitt første gang i 1938. Nå kommer boken for første gang på norsk.

  Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

  Ziff skriver med nesten profetisk klarsyn om redslene som ventet Europas jøder i årene som fulgte. Han er også oppmerksom på de økende jødeforfølgelsene i arabiske land, som skulle presse nesten alle jøder ut av disse landene etter 1948. Hadde flere tatt forfatterens side i 1938 – advart mot nazisme og jødehat og helhjertet forsvart det jødiske samfunnet i Palestina – kunne kanskje flere av redslene fra 1940-tallet vært unngått.

  Velkommen!

  Kontaktperson i MIFF Sunnhordland:
  Styreleder Jan Sigve Særsten Robberstad
  E-post: ssaerste@online.no
  Mobil: 91735873

  Forrige artikkelJan Benjamin Rødner i MIFF Bergen: Voldtekten av Palestina
  Neste artikkelReidun Bugge i MIFF Østfold: Palestinerne og Palestina. Hvem er de og hva er det?
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -