OBS: Møtet er avlyst! MIFF Oslo: Israelske soldater forteller om sine opplevelser ved konflikter med terrorister

  Hør om den høye moralske standarden i IDF, sterke personlige historier og mye annet. Ta med deg venner, familie og andre Israel-venner!
  Fra venstre: Arie, Mor, Shir og Avihai
  Laster kart ....
  tirsdag 31. mars 2020 kl. 19:00
  Oslo
  Gateadresse: Wergelandsveien 29
  Navn på lokalet: Litteraturhuset i Oslo

  Hør historiene som norske medier ikke forteller!

  MyTruth er en frivillig organisasjon som forteller om konflikten sett fra de israelske vernepliktiges perspektiv. Les mer om MyTruth her.

  I MIFFs åpne møte vil MyTruth blandt annet fortelle om den høye moralske standard som soldater i det israelske forsvar (IDF) trenes opp i.

  MyTruth vil også fortelle om de vanskelige etiske dilemmaene IDF-soldater står overfor i felten.

  Avihai Shorshan, grunnlegger og leder av MyTruth kommer til Norge med tre andre tidligere IDF-soldater som har mye erfaring med å bekjempe terror og som har sterke personlige historier å dele med oss.

  Les mer om Arie, Mor, Shir og Avichai her:

  Arie Katz var i IDF-fallskjermenheten i 2005. Han deltok i den andre Libanon-krigen og andre militære operasjoner. Arie ble såret under et terrorangrep i 2018 som IDF-reservist av en palestinsk terrorist, mens han var i ferd med å hjelpe en annen palestiner. I dag er Arie gift med barn og jobber i reklame- og designbransjen.

  Mor Rozenberg (29) ble IDF-soldat i 2009 og var en av de første offiserer ved Iron Dome (rakettforsvarssystem). Mor styrte Iron Dome ved flere anledninger ved Gaza og den nordlige grensen. I dag jobber Mor blant annet som frivillig i MyTruth.

  Shir Bukra (28) vokste opp like ved Gaza. Som 10-årig overlevde hun et terrorangrep mot skolebussen hennes. Shir ble kaptein i IDF og er i dag IDF-reservist. Som IDF-offiser var hun med i to operasjoner mot Hamas i Gaza. I dag jobber Shir som juridisk prosjektleder ved Tmura center – The Legal Anti-Discrimination Center.

  Avihai Shorshan (35) grunnlegger og leder av MyTruth, vokste opp like ved Gaza. Som 7-årig mistet Avichai sin far under et terrorangrep i Gaza. Som tenåring gikk han inn som frivillig i Magen David Adom og var med på å redde israelere ved terrorangrep under den andre intifadaen. Som soldat var Avichai i en spesialstyrke som bekjempet terror. Avichai vil dele personlige erfaringer fra flere av operasjonene han var med på i Gaza, Judea og Samaria og Libanon.

   

  MIFF Oslo samles normalt siste tirsdag hver måned.
  Dørene åpnes kl. 18:30 for sosialt samvær
  Selve møtet med foredrag begynner kl. 19:00.

  Kontaktperson i MIFF Oslo:
  Kjetil Ravn Hansen (styreleder)
  E-post: kjetil@miff.no
  Mobil: 45244598

  Forrige artikkelForedrag og årsmøte i MIFF Sunnmøre: Israel – en teknologisk stormakt
  Neste artikkelZoom-møte med Itamar Marcus: Hvordan PA bruker korona til demonisering
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Organisasjonssekretær i Med Israel for fred (MIFF), medlem av MIFFs hovedstyre og leder i MIFF Oslo.