Suzanne Aabel i MIFF Asker: Det norske jødehatet

  Torsdag 5. september kl. 19.00 inviterer MIFF Asker til åpent møte med Suzanne Aabel i Asker kulturhus, Strøket 15A. Møterom: Bjørn Carlsen.
  Suzanne Aabel. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
  Suzanne Aabel. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
  Laster kart ....
  torsdag 5. september 2019 kl. 19:00
  Asker
  Gateadresse: Strøket 15A
  Navn på lokalet: Asker kulturhus

  Suzanne Aabel (født 1981) er en norsk programleder, blogger, spaltist og frilansjournalist. De siste årene har hun markert seg som en av de få norske jødene som offentlig tar til orde for å forsvare Israel og for et oppgjør med det norske jødehatet.

  Aabel skriver: «Stigmatiserende merkelapper strøs omkring i den norske debatten når vi skal ta i tematikk som omhandler minoritetene våre. Å støtte Israel og bekjempe antisemittisme har blitt synonymt med å måtte tåle å bli omtalt som både rasist, elitisk og kynisk. Å påpeke at feministnorge har et dilemma når de for over 50 år siden kjempet kampen for å kunne både være kvinne og prest, men samtidig omfavner religiøse muslimske kvinners rettigheter til å ikke håndhilse på menn, langt mindre få være imamer diskuteres ikke engang offentlig. Demonstrasjoner for å kjempe om retten til både senabort og tvillingabort, men å la jødene omskjære sine guttebarn er lemlestelse. Hvor ømfintlige skal vi være ovenfor våre minoriteter? Og er det ikke på tide å etablere en prinsippfasthet når man skal moralisere? Den jødiske minoriteten i Norge er i oppløsning og splittelse. Mange er redde. Ingen handlingsplan mot verken antisemittisme, muslimhat eller rasisme har noe for seg før man lærer seg å tåle sannheten. Og sannheten er at i Norge i dag er jødene mer forhatt enn noen annen minoritet. Hva kommer dette av? Hvorfor jødene? Og hva skal man gjøre når kalde fakta ikke nytter?»

  Fra kl. 19:00 blir det samtale mellom Suzanne Aabel og Lars Nordgård, leder av MIFF Asker og nestleder i MIFFs hovedstyre.

  Dørene åpner kl. 18 for sosialt samvær med kaffe og kaker.
  Inngang kr. 100,-
  Velkommen!

  Møteleder: Lars Nordgård
  Mobil: 96874524
  E-post: lars_nordgaard@hotmail.com

  Forrige artikkelMarkering av Krystallnatten i MIFF Lister: Antisemittismen – hatet som aldri dør
  Neste artikkelOla Hals i MIFF Kristiansand: Midtøsten og Israel – Hva sier historien, folkeretten, mediene og FN?
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.