Tidligere Knesset-medlem Shai Hermesh i MIFF Stavanger: Israels sikkerhetssituasjon

  Mandag 6. mai kl. 19:00 inviterer MIFF Stavanger til åpent møte med foredrag av tidligere Knesset-medlem Shai Hermesh i Salem, Bergelandsgata 38, Stavanger.
  Shai Hermesh.
  Shai Hermesh.
  Laster kart ....
  mandag 6. mai 2019 kl. 19:00
  Stavanger
  Gateadresse: Bergelandsgata 38
  Navn på lokalet: Salem

  Tidligere Knesset-medlem Shai Hermesh er på rundreise i Norge for organisasjonen Hjelp Jødene Hjem. Mandag 6. mai kommer han til MIFF Stavanger for å orientere om Israels sikkerhetssituasjon.

  Shai Hermesh, som er 75 år, ble født i Tel Aviv. Fra en ung alder var han medlem av Noar Haoved pionerungdomsbevegelsen, som oppmuntret ungdommene til å frivillig til kamptjeneste i den israelske hæren i en spesiell enhet kjent som Nahal (en hebraisk forkortelse for kampspionerende ungdom). Dette innebar en kombinasjon av kamptjeneste som fallskjermjeger og etablering av kibbutzer i grenseområdene av Israel.

  Etter at Hermesh var ferdig på videregående skole militærtjeneste, opprettet han og flere venner en ny kibbutz, Kfar Aza, på den israelske grensen rett overfor Gaza City. To år etter at Hermesh kom til Kfar Aza, brøt Seksdagerskrigen ut.

  Sammen med andre fallskjermjegere kjempet Shai Hermesh i kampen for frigjøringen av Jerusalem og var en del av den første gruppen av den israelske hæren som kom inn i den gamle byen og reiste det israelske flagget over vestmuren. Etter krigen dro Shai tilbake til Kfar Aza og fullførte også studier i økonomi ved det hebraiske universitetet i Jerusalem, som ble etterfulgt av mastergradsstudier i bedriftsøkonomi og økonomi.

  Etter studiene, jobbet han som del av ledelsen i kibbutzen med administrasjon og økonomi. I 1971 giftet han seg med Hava, en ung lærer på kibbutzen. De har fem barn, fire sønner og en datter.

  Da Yom Kippur-krigen brøt ut, ble han og hans fallskjermjegerkollegaer kalt til aktiv tjeneste og var de første troppene som klarte å krysse Suezkanalen – i gummibåter, under ledelse av Ariel Sharon, en utvikling som var en dramatisk oppsving for Israel i den vanskelige krigen.

  I 1987 ble Hermesh valgt som leder av Sha’ar Hanegev Regional Council, et område som inkluderer 11 kibbutzim rundt Sderot og går langs grensen til Gazastripen. Han var også leder av Sapir akademiske høyskole, den største offentlige høgskolen i Israel.

  Etter å ha vært leder i 15 år i regionsrådet ble Hermesh valgt til økonomiansvarlig for Jewish Agency. Fire år senere aksepterte han et tilbud fra Ariel Sharon for bli Knesset-medlem for Sharons nye parti på den tiden, Kadima. Samtidig jobbet han som leder av The World Jewish Congress i Israel.

  Hermesh var Knesset-medlem i syv år. Da han forlot det israelske parlamentet, gikk han inn på bankområdet som et styremedlem i Bank Leumi, Israels nest største bank. Hermesh er for tiden involvert med andre børsnoterte selskaper i Israel i tillegg til sin innsats for å styrke sin kibbutz, Kfar Aza, som står på konfrontasjonslinjen mot Gazastripen.

  Generelt om møter i MIFF Stavanger:
  Møtetiden i MIFF Stavanger er kl. 19:00. Møtene finner sted i Salem, Bergelandsgata 38, Stavanger. Vi leier en sal i 2. etasje med bord. Heis er tilgjengelig. Det er få parkeringsplasser rundt lokalet.
  Er dere flere i bilen går det an å sette av passasjerene rett utenfor. Salem ligger bare noen minutters gange fra parkeringsplassen på Jernbanelokket. Der regner vi med at det alltid er nok plass.
  Ta gjerne med litt mat og en gevinst eller to til utlodningen. En viktig del av møtet er pausen, kaffe- eller tekoppen og praten rundt bordene.
  Inviter gjerne noen med deg, og vær hjertelig velkommen!

  Kontaktperson i MIFF Stavanger:
  Odd Myrland (styreleder)
  Mobil: 95886977
  E-post: myod@online.no

  Forrige artikkelIsraels ambassadør Alon Roth i MIFF Oslo: Den aktuelle situasjonen
  Neste artikkelForedrag og årsmøte i MIFF Tromsø: Med Hamas som nærmeste nabo
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.