Ung i Israel – Besøk av to israelske ungdommer i MIFF Bergen

  Onsdag 29. januar inviterer MIFF Bergen til møte med to israelske ungdommer fra organisasjonen StandWithUs (SWU). Møtet finner sted på Litteraturhuset og møterom Alver
  Laster kart ....
  onsdag 29. januar 2020 kl. 19:00
  Bergen
  Gateadresse: Østre Skostredet 5
  Navn på lokalet: Litteraturhuset i Bergen

  I møtet får du høre deres interessante historier og hvordan det er å være ungdom i Israel.
  Israelerne blir tolket til norsk.
  Alle dere som ikke er unge oppmuntres til å invitere ungdommer med på møtet.

  Møterom på Litteraturhuset: Alver.

   

  Amit Hasson (28) er bosatt i Tel Aviv. Da hun var 18 år gammel vervet hun seg til det israelske forsvaret (IDF) som stabsoffiser, og HR-ansvarlig for stridende soldater. Etter endt tjeneste reiste Amit til Massachusetts sommeren 2014 som en del av en israelsk delegasjon for å jobbe som rådgiver på en jødisk sommerleir. I dag studerer hun en tverrfaglig grad i samfunnsvitenskap ved Bar Ilan University. Amit jobber også for GIA, en internasjonal ideell organisasjon som spesialiserer seg på diamantforskning og -analyse. Fokuset deres er at forbrukeren skal vite kvaliteten på diamanten og hvor den kommer fra. På fritiden liker Amit å reise og danse. Hun er Israels Latin Dance Cup Champion i 2019.

  Amit Hasson. (Foto: Privat)

  Eldar Meydar (25) er født og oppvokst i Kfar Saba, en by rett nord for Tel Aviv. Han er sønn av russisk-israelske foreldre, og er barnebarn av Holocaust-overlevende. Som 18-åring gikk han inn i det israelske forsvaret (IDF), der han tjente som fallskjermjeger. Under Operation Protective Edge sommeren 2014 var han på søke- og redningsteamet som var ansvarlig for medisinsk evakuering. Like etter ble Eldar utnevnt som offiser og fungerte som teamleder i det israelske offiserakademiet. I dag studerer Eldar ved College of Management og Academic Studies i Kfar Saba. I tillegg til studiene sine har Eldar en aktiv rolle på campus. Han deltar i Model United Nations, sjakklubb og debattklubb. På fritiden liker han å spille beachvolleyball, lese, surfe og spille gitar.

  Eldar Meydar. (Foto: Privat)

  MIFF har lenge hatt et god samarbeide med SWU og tar årlig imot en delegasjon derfra i forbindelse med ungdomskonferansen som arrangeres den påfølgende helgen. I forkant av konferansen besøker ungdommene enkelt av MIFFs lokalforeninger og ulike skoler i området. Mer om ungdomskonferansen her.

   

  Gratis inngang.

  Velkommen!

  Kontaktperson i MIFF Bergen:
  Morten Fjell Rasmussen (styreleder)
  E-post: mortrasmus@hotmail.com
  Mobil: 92243963

  Forrige artikkelUng i Israel – Besøk av to israelske ungdommer i MIFF Sunnmøre
  Neste artikkelBli med MIFF Hamar på tur til Jødisk Museum og Holocaust-markering!
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Organisasjonssekretær i Med Israel for fred (MIFF), medlem av MIFFs hovedstyre og leder i MIFF Oslo.