Velkommen til gratis MIFF-helg for ungdom

  Helgen 2.-4. februar kan du som er mellom 16 og 30 år få en lærerik og spennende helg sammen med israelske ungdommer og andre dyktige foredragsholdere. Få gjerne med noen venner og send inn søknadene deres!
  De fleste deltakerne på MIFF Kristiansands ungdomshelg 18.-20. september 2015. (Foto: MIFF)
  De fleste deltakerne på MIFF Kristiansands ungdomshelg 18.-20. september 2015. (Foto: MIFF)
  Laster kart ....
  fredag 2. februar 2018 kl. 19:00
  Kristiansand
  Gateadresse: Travparkveien 14
  Navn på lokalet: Scandic Sørlandet

  MIFF Kristiansand inviterer ungdommer fra hele landet til en gratis ungdomskonferanse helgen 2.-4. februar. Det er fjerde gang et av MIFFs lokallag arrangerer en slik konferanse i samarbeid med MIFF sentralt. Vi samles fredag kveld og avslutter senest kl. 14 på søndagen.

  – Dette er en super anledning til å lære mer om Israel og bli kjent med andre engasjerte ungdommer som er opptatt av Israels sak i Norge, sier MIFFs ungdomskoordinator Kjetil Ravn Hansen.

  Overnatting, foredrag og måltider finner sted på hotellet Scandic Sørlandet – kun 12 minutter kjøretur fra Kristiansand lufthavn.

  På seminaret vil du få høre interessante foredrag av de to israelske ungdommene Yuval Rahamim og Aviv Rosenfeld fra organisasjonen StandWithUs. De vil også være til stede hele helgen, så dere vil få god tid til å bli kjent med dem.

   

  Yuval fra StandWithUs
  Yuval Rahamim fra organisasjonen StandWithUs. (Foto: StandWithUs)

  Yuval er 26 år og bor i Nord-Israel. Hun studerer industrielt ingeniørfag og ledelse ved Ben Gurion-universitetet, hvor hun har deltatt i opplæringsprogrammet StandWithUs Israel Fellowship. Under militærtjenesten var hun sanitetssoldat i fallskjermjegerbrigaden. I 2014 var hun stasjonert ved grensen til Gaza under Operation Protective Edge – også kjent som Gazakrigen 2014. Yuval elsker å reise og etter militærtjenesten reiste hun i fire måneder rundt i USA og Sør-Amerika. For øyeblikket er hun engasjert i organisasjonen GenerationsOfIsrael. Den jobber med å styrke båndene til Israel blant jødiske organisasjoner rundt om i verden. På fritiden jobber hun frivillig med elever i den videregående skolen for å lære dem om robotikk.

   

  Aviv fra organisasjonen StandWithUs. (Foto: StandwithUs)
  Aviv Rosenfeld fra organisasjonen StandWithUs. (Foto: StandwithUs)

  Aviv er 26 år gammel og bor i Be’er Sheva. Han vokste opp i Maccabim, en by mellom Tel Aviv og Jerusalem. For øyeblikket studerer han statsvitenskap og konflikthåndtering på Ben Gurion-universitetet i Negev. Fra ung alder har han vært aktiv i ungdomsbevegelsen Maccabi Tzair. I 2009 ble Aviv innkalt til det israelske forsvaret og tjenestegjorde som kommandør i ingeniørkorpset, hvor han fortsatt gjør reservetjeneste. Da han var ferdig med verneplikten begynte han å jobbe med amerikanske tenåringer som studerer i Israel. Dette meningsfylte arbeidet gjorde at han ble interessert i å drive med undervisning om Israel. Som en naturlig følge av det ble han med i StandWithUs Israel Fellowship da han begynte å studere. I dette arbeidet har han blant annet tatt imot en delegasjon av amerikanske college-studenter, og han er i tillegg regionsansvarlig for dette arbeidet.
  På fritiden liker han å løpe, lese bøker og å dra på utmarksturer i Israel.

   

  Conrad Myrland er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred. (Foto: MIFF)
  Conrad Myrland er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred. (Foto: MIFF)

  I løpet av ungdomshelgen vil vi også få høre foredrag av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.  Vi kan love deg en interessant helg.

  Siden konferansen er gratis er det naturligvis et begrenset antall plasser. Send derfor en søknad til MIFFs organisasjonssekretær Kjetil Ravn Hansen på kjetil@miff.no. Du kan også ta kontakt med ham på Facebook og mobil: 45244598, hvis dere har noen spørsmål. Søknaden bør inneholde helt kort hvem du er og en begrunnelse for hvorfor du ønsker å delta på konferansen.

  NB: MIFF Kristiansand kan også dekke inntil 70 prosent av reisekostnadene.

  Program:

  Fredag 02.04

  19:00:    Velkomst. Hvorfor engasjere seg for Israel og hva tente gnisten i meg? Kjetil Ravn Hansen, organisasjonssekretær og ungdomsansvarlig i MIFF.

  19:30:    Middag.

  20:00:    Israel 101 – Grunnleggende fakta om historien og landet v/  Yuval Rahamim og Aviv Rosenfeld fra Israel.

  21:00:    Sosialt samvær.

  Lørdag 03.04

  11:00:    Yuval og Aviv deler sine interessante personlige historier og forteller om hvordan det er å være ung i Israel.

  12:00:    BDS-bevegelsen – Hva er det og hvordan fungerer det? (Yuval og Aviv)

  13:00:    Lunsj.

  14:00:    Utflukt – mer info kommer snart.

  18:00:    Løgnindustrien mot Israel i Norge. Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

  19:00:    Middag.

  20:00:    Sosialt samvær.

  Søndag 04.04

  10:00:   Hvordan MIFFs arbeid for Israel gjør en forskjell og hva du kan gjøre. Conrad Myrland.

  11:30:   Mennesker jeg har møtt. Rolf Solås.
  Rolf Solås har vært i Israel over 100 ganger og arrangert utallige turer til landet. I dag driver han reisebyrået Gla’tur og er leder for Dagen reiseklubb. Deltakerne på ungdomskonferansen får med dette en unik mulighet til å treffe en som kjenner landet svært godt.

  12:30:    Oppsummering og idémyldring, v/Kjetil Ravn Hansen.

  13:00:    Lunsj og avslutning.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise