Zoom-møte med Ragnar Hatlem: PALESTINA – Israels historiske og folkerettslige legitimitet

  Onsdag 13. mai mellom kl. 18 og 19 inviterer MIFF til et Zoom-møte for betalende medlemmer, med advokat Ragnar Hatlem som foredragsholder.
  Advokat Hatlems nye bok
  Ragnar Hatlems nye bok: Palestina - Israels historiske og folkerettslige legitimitet
  ISRAEL ER UNDER ANGREP!
  Kart utilgjengelig
  onsdag 13. mai 2020 kl. 18:00
  Gateadresse:
  Navn på lokalet:
  Kveldens tema: Palestina – Israels historiske og folkerettslige legitimitet.

  Lenke til møtet på Zoom: https://us02web.zoom.us/j/81139926986

   

  Tittelen på foredraget er hentet fra hans nye bok, utgitt på Hermon Forlag.
  Fra forlagets nettside:
  Denne boken gir deg bakgrunnen for at Israel i 1948 kunne erklære sin selvstendighet. Det var San Remo konferansen i 1920, som skapte det rettslige grunnlaget for et jødisk hjemland, samtidig som grunnlaget ble lagt for stater vi kjenner som Irak og Syria. Både historisk og folkerettslig tilhører landområdene som i århundrer har gått under navnet «Palestina», nå staten Israel og hele verdens jøder.
   
  Det er skrevet flere bøker om Israel fra et bibelhistorisk og religiøst perspektiv, likeså har politisk fargede forfatterskap forsøkt å belyse konflikten mellom jøder og arabere i Midt-østen – med vekslende hell. Det er svært få som har vurdert konflikten utfra et rettslig perspektiv. Derfor er dette en annerledes bok, og det særdeles interessant at Ragnar Hatlem gir oss en overbevisende analyse utfra en juridisk tilnærming.
   
  Hatlems dyptgående undersøkelser presenteres ikke lettvint, men er likevel overraskende lettlest og forståelig selv for en leser uten juridisk embetseksamen. Og dersom man er interessert i å sette seg inn i konflikten på et dypere faktisk og rettslig plan, er boka gull verd.
   
  Ragnar Hatlem (f. 1957) har arbeidet 16 år i politiet blant annet som politimester, leder for retts-og påtale, prosjektleder for Justisdepartementet og forskningsavdelingen ved Politihøgskolen. Han har også arbeidet som amanuensis i juridiske fag ved Nordland distriktshøgskole og har siden 2001 praktisert som advokat.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise