Zoom-møte med Ragnar Hatlem: PALESTINA – Israels historiske og folkerettslige legitimitet

  Onsdag 13. mai mellom kl. 18 og 19 inviterer MIFF til et Zoom-møte for betalende medlemmer, med advokat Ragnar Hatlem som foredragsholder.
  Advokat Hatlems nye bok
  Ragnar Hatlems nye bok: Palestina - Israels historiske og folkerettslige legitimitet
  Kart utilgjengelig
  onsdag 13. mai 2020 kl. 18:00
  Gateadresse:
  Navn på lokalet:
  Kveldens tema: Palestina – Israels historiske og folkerettslige legitimitet.

  Lenke til møtet på Zoom: https://us02web.zoom.us/j/81139926986

   

  Tittelen på foredraget er hentet fra hans nye bok, utgitt på Hermon Forlag.
  Fra forlagets nettside:
  Denne boken gir deg bakgrunnen for at Israel i 1948 kunne erklære sin selvstendighet. Det var San Remo konferansen i 1920, som skapte det rettslige grunnlaget for et jødisk hjemland, samtidig som grunnlaget ble lagt for stater vi kjenner som Irak og Syria. Både historisk og folkerettslig tilhører landområdene som i århundrer har gått under navnet «Palestina», nå staten Israel og hele verdens jøder.
   
  Det er skrevet flere bøker om Israel fra et bibelhistorisk og religiøst perspektiv, likeså har politisk fargede forfatterskap forsøkt å belyse konflikten mellom jøder og arabere i Midt-østen – med vekslende hell. Det er svært få som har vurdert konflikten utfra et rettslig perspektiv. Derfor er dette en annerledes bok, og det særdeles interessant at Ragnar Hatlem gir oss en overbevisende analyse utfra en juridisk tilnærming.
   
  Hatlems dyptgående undersøkelser presenteres ikke lettvint, men er likevel overraskende lettlest og forståelig selv for en leser uten juridisk embetseksamen. Og dersom man er interessert i å sette seg inn i konflikten på et dypere faktisk og rettslig plan, er boka gull verd.
   
  Ragnar Hatlem (f. 1957) har arbeidet 16 år i politiet blant annet som politimester, leder for retts-og påtale, prosjektleder for Justisdepartementet og forskningsavdelingen ved Politihøgskolen. Han har også arbeidet som amanuensis i juridiske fag ved Nordland distriktshøgskole og har siden 2001 praktisert som advokat.
  Forrige artikkelEinat Wilf og Adi Schwartz i Zoom-møte: Krigen for å vende tilbake
  Neste artikkelShani Shavit forteller om sitt arbeide med barnefamilier og dansk pedagogikk
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Organisasjonssekretær i Med Israel for fred (MIFF), medlem av MIFFs hovedstyre og leder i MIFF Oslo.