Palestinske myndigheter, PA TV og Fatah fremstiller verden uten Israel

De palestinske kartene har et tydelig budskap: Israel skal fjernes.

Dette kartet ble postet på de palestinske selvstyremyndighetenes Facebook-side. (Foto: via PMW)
Dette kartet ble postet på de palestinske selvstyremyndighetenes Facebook-side. (Foto: via PMW)

De palestinske selvstyremyndighetene (PA) og Fatah-partiet til president Mahmoud Abbas fortsetter med å presentere til palestinerne et bilde av verden der Israel ikke eksisterer. På kartene de bruker finnes ikke navnet Israel. I stedet er den jødiske staten erstattet med «Palestina».

Til tross for at PA gjentatte ganger har forsikret europeiske og amerikanske ledere om at de anerkjenner Israel og støtter en tostatsløsning, presenterer de et stikk motsatt og tydelig budskap til sine egne: Vi anerkjenner ikke Israel og vil fortsette kampen inntil landet er borte.

Tirsdag 21. november publiserte den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW) en artikkel med tre nye eksempler som viser at PA og Fatah ikke anerkjenner Israel, men fortsatt kjemper for å fjerne jødenes eneste stat og erstatte den med «Palestina».

De palestinske selvstyremyndighetene postet 13. november et bilde på Facebook av hender som holder et palestinsk flagg ved siden av et kart som benevner både Israel og de palestinske selvstyreområdene som «Palestina». Bildet utgjør en del av PAs informasjon til befolkningen om en folketelling for 2017 som gjennomføres av det palestinske statistiske sentralbyrået.

Fra PA TV. (Foto: via PMW)
Fra PA TV. (Foto: via PMW)

Eksempel nummer to gjelder PAs offisielle TV-kanal, PA TV. Lørdag 18. november sendte de et program med tittelen «Jeg er palestiner». Flere ganger i løpet av programmet ble seerne presentert for en logo som viser omrisset av et kart der Israel er fjernet og erstattet med «Palestina».

Det tredje eksempelet er fra Fatah-partiets Facebook-side. Mandag 13. november publiserte de en montasje som viser et langstrakt palestinsk flagg som snor seg rundt kartet over Israel og de palestinske selvstyreområdene.

Fra Fatahs Facebook-side (Foto via PMW)
Fra Fatahs Facebook-side (Foto via PMW)

Bildet viser også to hender som omfavner hverandre, og symboliserer palestinsk enhet og forsoning mellom Fatah og Hamas. Klippedomen i Jerusalem vises bak kartet. Teksten under bildet sier: «Den palestinske forsoningen».

Palestinian Media Watch har avslørt at PA og Fatah flere hundre ganger har brukt slike kart i offisielle sammenhenger, som for eksempel på departementenes kontorer, under arrangementer, og som gaver til utenlandske tjenestemenn og andre som besøker PA.

Forrige artikkelIrans militærsjef: En ny Midtøsten-krig vil ende med at Israel blir utslettet
Neste artikkelGlede over TV2
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.