Israel kommer til å svare med massiv gjengjeldelse

Israels fiender setter sin lit til Goldstone-effekten, og håper verdenssamfunnet vil stanse Israels gjengjeldelser dersom de sender sine raketter mot Tel Aviv i Midtøstens neste storkrig.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Men Israel vil ikke la seg stanse, advarer militærkorrespondent Alex Fishman i den israelske storavisen Yedioth Aharonoth.

– Israels operasjon mot Hamas vinteren 2008/2009 vil fremstå som et lite skrubbsår i forhold til den massive gjengjeldelsen Israel vil sette i gang dersom det kommer rakettangrep mot det sentrale Israel, skriver Fishman.

Målet med gjengjeldelsen vil være å få en umiddelbar stans i rakettangrepene.

Å sette inn bakkestyrker mot Iran, Syria, Libanon eller Gaza-stripen vil ta for lang tid. Det kan ta dager og uker å stanse rakettangrepene mot Israel på den måten.

Løsningen vil, ifølge Fishman, være massive gjengjeldelser med bombardement fra luftstyrker og artilleri. Målet vil være fiendens militære infrastruktur og andre mål (les: sivile) som vil gjøre smerten så stor at rakettangrepene mot Israel opphører.

– Dersom verden forventer at Israel bare skal ramme militære mål og jage hver rakett og avfyringssted, forventer de at Israel begår selvmord, skriver Fishman.

Ikke noe nytt
Det er ikke første gang slike advarsler kommer fram i israelske medier. I oktober 2008 skrev Amos Harel i Ha’aretz noe lignende, som er gjengitt i artikkelen Ingen “proporsjonal maktbruk” i neste krig.

Rakettangrepene mot de mindre tettstedene i Sør-Israel er blitt kraftig redusert etter at de israelske forsvarsstyrkene gjennomførte en større operasjon på Gaza-stripen i januar 2009. Les artikkelen Hvorfor var krigen mot Hamas nødvendig?Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise