Israel kommer til å svare med massiv gjengjeldelse

Israels fiender setter sin lit til Goldstone-effekten, og håper verdenssamfunnet vil stanse Israels gjengjeldelser dersom de sender sine raketter mot Tel Aviv i Midtøstens neste storkrig.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Men Israel vil ikke la seg stanse, advarer militærkorrespondent Alex Fishman i den israelske storavisen Yedioth Aharonoth.

– Israels operasjon mot Hamas vinteren 2008/2009 vil fremstå som et lite skrubbsår i forhold til den massive gjengjeldelsen Israel vil sette i gang dersom det kommer rakettangrep mot det sentrale Israel, skriver Fishman.

Målet med gjengjeldelsen vil være å få en umiddelbar stans i rakettangrepene.

Å sette inn bakkestyrker mot Iran, Syria, Libanon eller Gaza-stripen vil ta for lang tid. Det kan ta dager og uker å stanse rakettangrepene mot Israel på den måten.

Løsningen vil, ifølge Fishman, være massive gjengjeldelser med bombardement fra luftstyrker og artilleri. Målet vil være fiendens militære infrastruktur og andre mål (les: sivile) som vil gjøre smerten så stor at rakettangrepene mot Israel opphører.

– Dersom verden forventer at Israel bare skal ramme militære mål og jage hver rakett og avfyringssted, forventer de at Israel begår selvmord, skriver Fishman.

Ikke noe nytt
Det er ikke første gang slike advarsler kommer fram i israelske medier. I oktober 2008 skrev Amos Harel i Ha’aretz noe lignende, som er gjengitt i artikkelen Ingen “proporsjonal maktbruk” i neste krig.

Rakettangrepene mot de mindre tettstedene i Sør-Israel er blitt kraftig redusert etter at de israelske forsvarsstyrkene gjennomførte en større operasjon på Gaza-stripen i januar 2009. Les artikkelen Hvorfor var krigen mot Hamas nødvendig?

Forrige artikkelMitchell kommer tilbake
Neste artikkelSpørsmålene etter Gaza-krigen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no