Iron Dome-batteri kan bli utplassert i Haifa

Regjeringen ønsker å beskytte oljeraffineriene i byen i "krisetider".
Illustrasjonsfoto: Iron Dome-batteri nær Sderot i Sør-Israel. Foto: Bruker natanflayer, flickr.com.

Minister med ansvar det israelske sivilforsvaret, Matan Vilnai, sa tirsdag at Israel vurderer å plassere et Iron Dome-batteri permanent i Haifa. Målet er å beskytte oljeraffineriene i den store havnebyen.

– Raffineriene er avgjørende for at Israels økonomi fortsatt skal fungere i krisetider, sa han under et møte med leder i Oil Refineries, Pinchas Buchris.

I møtet ble Vilnai orientert om andre forsvarsmekanismer som er installert ved raffineriene. Han ble fortalt om en øvelse de ansatte nettopp gjennomgikk, for å simulere et angrep. Buchris viste også ministeren en plan for hvordan raffineriene vil fungere under en krigssituasjon, for å gi Israel «økonomisk kontinuitet.»

Mange kan bli drept
Skulle et raffineri bli rammet vil det ikke bare være de økonomiske følgene som kan være katastrofale for Israel, forklarer Yedioth Aharonoth. Utslipp av giftgasser og kjemikalier vil også kunne føre til tap av mange menneskeliv.

Iron Dome er et mobilt israelsk rakettforsvarssystem som er utviklet for å tilintetgjøre kortdistanseraketter i luften før de treffer sitt mål. I nåværende stund har Israel tre slike batterier utplassert rundt Gaza-stripen, mens målet er å ha 10-15 batterier tilgjengelige til bruk innen få år.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise