Iron Dome-batteri kan bli utplassert i Haifa

Regjeringen ønsker å beskytte oljeraffineriene i byen i “krisetider”.

Illustrasjonsfoto: Iron Dome-batteri nær Sderot i Sør-Israel. Foto: Bruker natanflayer, flickr.com.

Minister med ansvar det israelske sivilforsvaret, Matan Vilnai, sa tirsdag at Israel vurderer å plassere et Iron Dome-batteri permanent i Haifa. Målet er å beskytte oljeraffineriene i den store havnebyen.

– Raffineriene er avgjørende for at Israels økonomi fortsatt skal fungere i krisetider, sa han under et møte med leder i Oil Refineries, Pinchas Buchris.

I møtet ble Vilnai orientert om andre forsvarsmekanismer som er installert ved raffineriene. Han ble fortalt om en øvelse de ansatte nettopp gjennomgikk, for å simulere et angrep. Buchris viste også ministeren en plan for hvordan raffineriene vil fungere under en krigssituasjon, for å gi Israel “økonomisk kontinuitet.”

Mange kan bli drept
Skulle et raffineri bli rammet vil det ikke bare være de økonomiske følgene som kan være katastrofale for Israel, forklarer Yedioth Aharonoth. Utslipp av giftgasser og kjemikalier vil også kunne føre til tap av mange menneskeliv.

Iron Dome er et mobilt israelsk rakettforsvarssystem som er utviklet for å tilintetgjøre kortdistanseraketter i luften før de treffer sitt mål. I nåværende stund har Israel tre slike batterier utplassert rundt Gaza-stripen, mens målet er å ha 10-15 batterier tilgjengelige til bruk innen få år.

Forrige artikkelNasrallah viste seg offentlig i Beirut
Neste artikkelHva betyr de fine ordene til Norsk Folkehjelp?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no