Israel forbereder seg på kjemisk angrep

Israel lever i et farlig nabolag. Blant de mange tingene israelske sykehus må forberede seg på, er angrep med giftgass og angrep med et stort antall raketter mot sivile boligområder. Det øves på å ta imot mer enn 1000 skadde personer på en gang.
Fra en redningsøvelse i sivilforsvaret i desember 2012. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Fra en redningsøvelse i sivilforsvaret i desember 2012. (Illustrasjonsfoto: IDF)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det er i disse dager øvelser på israelske sykehus. Øvelsene er planlagt tre år i forveien og har ingenting direkte med dagens situasjon å gjøre, sies det. Alle 27 sykehus i Israel har gjennomgått et treningsprogram, inkludert øvelser som ikke er varslet på forhånd. – Sykehusene gjennomfører 25 øvelser i året for ulike former for kriser.

Folk som skal simulere pasienter blir brakt inn med lapper festet til kroppen om hvilke “skader” de skal ha. I gjennomsnitt får sykehusene 200 “pasienter” hver under slike øvelser, men det har også hendt at noen har fått opptil 700, skriver Jerusalem Post.

De store sykehusene har fått avdelinger under jorda i tilfelle rakettangrep, særlig intensiv-avdelinger og føde-avdelinger.

Blant tiltakene som forberedes og øves, er at folk sendes til sykehus for å overta omsorgen for barna til leger og sykepleiere, slik at de kan konsentrere seg om pasientene.

Det israelske sivilforsvaret (Home Front) tror at i en ny krig vil antallet drepte og sårede sivile israelere være nokså lavt. Israel har så gode tiltak.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise