Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel har stanset 100 våpenleveranser

Fire israelske jagerfly skal ha deltatt i en bombeaksjon i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israel skal ha stanset nesten 100 våpenleveranser i løpet av de fem siste årene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Generalmajor avslører at Israel har jobbet aktivt for å hindre våpenleveranser til fienden.

Det har vært en dårlig skjult «hemmelighet» at Israel har utført flere luftangrep inne i Syria for å forhindre våpenleveranser til Hizbollah og andre fiendtlige grupper. Men hvor mange angrep Israel har gjennomført i det krigsherjede nabolandet, har vært relativt ukjent. Nå letter en militær leder på sløret. I løpet av de siste fem årene har Israel angrepet og forhindret nesten 100 våpenleveranser til ulike grupper som utgjør en trussel mot landet. Det skriver den israelske avisen Ha’aretz.

– En slik handling kan være en veldig isolert hendelse, et lite og nøyaktig angrep, eller det kan være en intens uke med mange elementer involvert. Heldigvis har dette gått under radaren, sier generalmajor Amir Eshel i det israelske luftforsvaret.

Generalmajor Amir Eshel i det israelske luftforsvaret. (Foto: Celia Garion/Flickr)
Generalmajor Amir Eshel i det israelske luftforsvaret. (Foto: Celia Garion/Flickr)

I tillegg til å ødelegge våpen ment til angrep på Israel er generalmajoren svært fornøyd med at de har klart det uten å trekke staten Israel inn i en krig. Han sier at hendelser lett kan eskalere til krig i Midtøsten og mener Israel kunne havnet i en slik situasjon, hvis militæret hadde gjort noen tabber i sine angrep på våpenleveransene.

– Når det er i Israels egeninteresse handler vi uavhengig av risikoen. Jeg tror at våre fiender forstår dette språket klart og tydelig gjennom hele Midtøsten, forklarer han.

De siste årene har det israelske luftforsvaret styrket sine angrepsmuligheter. Evnen til å angripe mål basert på nøyaktig etterretning har økt fire til fem ganger bare i løpet av de siste fem årene, forteller generalmajoren. Han sier de også har kapasitet til å sette Hizbollah i nord ut av spill med en forebyggende militær operasjon.

– Jeg sier ikke at Israel bør gjennomføre et slikt angrep. Det er et strategisk dilemma som må vurderes. Men i dag har vi også evnen til å slå til mot nye fiender, terrororganisasjoner med relativt spredt kontroll, sier Eshel til den israelske avisen.

Den iransk-støttede Hizbollah-militsen har forsøkt å bruke kaoset i det krigsherjede Syria til å smugle raketter og andre våpen inn i sitt område i Sør-Libanon.

Israelske jagerfly skal angivelig ha bombet et våpenlager utenfor Damaskus. (Foto: Skjermdump YouTube)
Israelske jagerfly bombet et våpenlager utenfor Damaskus i april. (Foto: Skjermdump YouTube)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart