Israel har bombet 50 iranske mål

Den største militære konfrontasjonen mellom Israel og Iran noensinne.

Det israelske forsvaret har publisert denne illustrasjonen, som viser hvor de har angrepet iranske posisjoner i Syria.
Det israelske forsvaret angrep 50 syriske og iranske mål i Syria natt til torsdag 10. mai. (Illustrasjon: IDF)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Natt til torsdag har det israelske forsvaret gjennomført 50 angrep på iranske posisjoner i Syria. Angrepene er et svar på iransk aggresjon mot Israel. Rundt midnatt onsdag ble det avfyrt 20 raketter mot Israel fra iranske styrker i Syria, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Nattens hendelser skal være den største åpne militære konfrontasjonen mellom Israel og Iran noensinne. Det er også den største militære operasjonen Israel har utført i Syria siden Yom kippur-krigen i 1973.

– Det israelske forsvaret ser på dette iranske angrepet på Israel med største alvor, sier Jonathan Conricus, talsmann for det israelske forsvaret

Iranerne skal ha skutt både Grad-raketter og Fajr-5-raketter mot israelske militærbaser. Rakettene ble avfyrt rundt 30 til 40 kilometer fra Damaskus.

Fire av rakettene ble skutt ned av det israelske rakettforsvarer Iron Dome, mens de andre skal ha landet på syrisk territorium. Det kom natt til torsdag meldinger om at israelske militærbaser var truffet, men disse ser nå ut til å være avkreftet. Ingen israelere skal være skadet eller drept i angrepet.

Den islamske republikken Iran, som har et åpent mål om å utslette Israel, har brukt den syriske borgerkrigen til å få et fotfeste i Syria. Israel har gjentatte ganger advart Iran om at de ikke vil tillate deres tilstedeværelse i nabolandet Syria. Likevel har Iran fortsatt å øke sin tilstedeværelse i landet ved blant annet å bygge militærbaser og frakte inn avanserte missiler.

I februar avslørte israelske satelittbilder en ny iransk militærbase i Syria. Denne basen skulle angivelig kunne huse mellom- og langdistanseraketter.

Forrige artikkelIran har skutt 20 raketter mot Israel
Neste artikkel28 israelske jagerfly deltok i angrepet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -