Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel har bombet 50 iranske mål

Det israelske forsvaret har publisert denne illustrasjonen, som viser hvor de har angrepet iranske posisjoner i Syria.
Det israelske forsvaret angrep 50 syriske og iranske mål i Syria natt til torsdag 10. mai. (Illustrasjon: IDF)
Den største militære konfrontasjonen mellom Israel og Iran noensinne.

Natt til torsdag har det israelske forsvaret gjennomført 50 angrep på iranske posisjoner i Syria. Angrepene er et svar på iransk aggresjon mot Israel. Rundt midnatt onsdag ble det avfyrt 20 raketter mot Israel fra iranske styrker i Syria, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Nattens hendelser skal være den største åpne militære konfrontasjonen mellom Israel og Iran noensinne. Det er også den største militære operasjonen Israel har utført i Syria siden Yom kippur-krigen i 1973.

– Det israelske forsvaret ser på dette iranske angrepet på Israel med største alvor, sier Jonathan Conricus, talsmann for det israelske forsvaret

Iranerne skal ha skutt både Grad-raketter og Fajr-5-raketter mot israelske militærbaser. Rakettene ble avfyrt rundt 30 til 40 kilometer fra Damaskus.

Fire av rakettene ble skutt ned av det israelske rakettforsvarer Iron Dome, mens de andre skal ha landet på syrisk territorium. Det kom natt til torsdag meldinger om at israelske militærbaser var truffet, men disse ser nå ut til å være avkreftet. Ingen israelere skal være skadet eller drept i angrepet.

Den islamske republikken Iran, som har et åpent mål om å utslette Israel, har brukt den syriske borgerkrigen til å få et fotfeste i Syria. Israel har gjentatte ganger advart Iran om at de ikke vil tillate deres tilstedeværelse i nabolandet Syria. Likevel har Iran fortsatt å øke sin tilstedeværelse i landet ved blant annet å bygge militærbaser og frakte inn avanserte missiler.

I februar avslørte israelske satelittbilder en ny iransk militærbase i Syria. Denne basen skulle angivelig kunne huse mellom- og langdistanseraketter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart