– Talibans overtakelse av Afghanistan viser hvorfor Israel ikke kan lene seg på andre

Israel kan ikke stole på andre enn seg selv når det kommer til sikkerhet og forsvar.
Talibans raske overtakelse av Afghanistan er en påminnelse om at Israel ikke kan stole på andre enn seg selv når det kommer til å kunne forsvare seg selv, sier en tidligere israelske ambassadør. (Foto: Wikipedia)

Talibans raske erobring av Afghanistan etter at amerikanske styrker trakk seg ut er en påminnelse om at Israel bare kan regne med seg selv til å forsvare landet. Det skriver den tidligere israelske diplomaten Arthur Lenk.

«USA er vår nærmeste alliert. De har vært der for Israel gang etter gang gjennom årene. Men de fryktelige hendelsene i Afghanistan er en hard, skummel læring om endrede interesser og kalde, harde kalkulasjoner», skriver han i en tråd på nettstedet Twitter. Han skriver videre:

«I 2021 er det viktigere enn noen gang å kunne forsvare seg selv.»

Lenk, en kjent israelsk diplomat som har vært Israels ambassadør til blant annet Aserbajdsjan og Sør-Afrika, understreker at han ikke antyder at den jødiske staten ikke har noen venner, men at man må være forberedt på at ting en dag kan endre seg. Da kan man plutselig stå helt alene.

Uttalelsene fra Lenk kommer etter at Taliban på kort tid klarte å erobre hele Afghanistan, etter at de amerikanske styrkene trakk seg ut av landet, skriver Jerusalem Post. Også flere andre kommentatorer og analytikere skriver at hendelsene i Afghanistan er en påminnelse om at Israel kan ikke stole på andre enn seg selv når det kommer til sikkerhet og forsvar av landet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise