En usmakelig markering

9. november er det minnedag etter Krystallnatten i 1938, da nazistenes overfall på jødene i større skala begynte. I Norge har en rekke grupper valgt denne dagen til markering av “antirasisme” og lignende tilsynelatende gode formål. Men i større og større grad er dagen brukt til markering mot jødenes stat.

Uansett hva man måtte mene om Israels politikk er det meget usmakelig, og en hån mot nazismens jødiske ofre, å velge denne ene dagen til å markere sin uenighet med jødenes nødhavn-stat. Det finnes 364 andre dager i året å velge blant.

Å sammenlikne det som skjer mellom Israel og naboene med det nazistene gjorde mot jødene, tømmer Holocaust for innhold. Det er nok å minne om bare en ting: Palestinerne, både i Israel og i de palestinske områdene, er blant de raskest voksende folkegruppene i verden målt i antall, og har vært det hele tiden siden 1948.
Det er, uansett hvordan man ser på det, overhodet ingen likhet mellom det som rammet jødene under Hitler og det som skjer fra Israels side. Akkurat det burde alle normale folk være enige om, uansett hvordan man ellers ser på sakene.

 

Forrige artikkelSharon fordømmer
Neste artikkelKnapt flertall i regjeringen sa ja
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.