Buttons-aksjoner

Flere buttons-aksjoner er satt i gang som svar på SVs forbrukerboikott av Israel.

MIFF forteller hvordan du kan bestille jakkemerkene som markerer ditt Israel-vennskap:

JAFFA-BUTTON: Har nål på baksiden, og bærer preg av en jaffa-appelsin. Tekst: «Jeg kjøper gjerne Jaffa fra Israel». Buttonsen viser også det israelske flagget, men uten at dette er dominerende. Buttonen er 32 mm i diameter.
Buttonen er også tilgjengelig på nynorsk.

Bestilling
E-post: bestill@jaffabutton.com
Tlf. 905 90 484

Priser
Ferdig tilsendt med porto koster den kr 20, men ved kjøp av fire får man en gratis.
Ved bestilling over 100 stk koster de kr.10,-/stk.

Buttons fra Sør-Trøndelag
Geir Morten Rogstad på Oppdal reagerte raskt på utfordringen som den profilerte Israel-vennen Karl Johan Hallaråker gav i Norge IDAG 17. januar.

– Jeg vil oppfordre til produksjon og salg av buttons til støtte for Israel og kjøp av israelske varer, sa Hallaråker.

– Det er mange måter å lage en buttons som dette på, men jeg synes at det er viktig å ha en positiv tekst og en positiv kampanje. Jaffa-appelsinen er et kjent symbol, og derfor fant jeg det naturlig å bruke denne, sier Rogstad.

Geir Morten Rogstad bor på Oppdal og i Sør-Trøndelag fylke, hvilket er samme fylke som fylkestinget har vedtatt boikott av israelske varer.
– Fylkestinget i Sør-Trøndelag har nå avblåst boikotten av israelske varer, men jeg synes likevel at det kan være godt at det kommer noe positivt overfor Israel fra Sør-Trøndelag, i form av støtte og solidaritet med Israel. Og jeg håper at disse buttons kan bidra til det, sier Rogstad.

– Jeg vet ikke hvorvidt det blir noe overskudd i forbindelse med denne
aksjonen. Men blir det et overskudd, skal en del av dette gå til Jødisk Nasjonalfond. Dette fondet arbeidet blant annet med å plante trær slik at det skal bli større grøntområder
i Israel – noe som igjen fører til større matproduksjon i landet, sier Geir Morten Rogstad.

 


NORGE IDAGs BUTTON: Har samme tittel som MIFFs flere år gamle aksjon for kjøp av israelske varer. Button er et direkte svar på SVs boikottkaksjon som starter i februar.

Bestilling
E-post: buttons@idag.no
Tlf. 55 92 29 00 mellom kl. 0900 og 1500

Priser
5 stk. kr. 69.-
10 stk. kr. 99.-
50 stk. kr. 299.-
100 stk. kr. 499.-
Porto kommer i tillegg.

Buttons fra Norge IDAG
– Vi kjenner at Israels venner nå er mobilisert og flere kontakter oss og etterlyser konkrete tiltak for å støtte Israel. Karl Johan Hallaråkers idé er meget god, og vi har tro på at Israels venner synliggjøres i denne buttons-aksjonen, sier assisterende redaktør i Norge IDAG, Bjarte Ystebø til eget nettsted.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelAnsetter amerikansk valgstrateg
Neste artikkelVestbredden er annerledes enn Gaza
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise